Gå til indholdFirekeepers datter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

493 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

romaner,

spændingOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Daunis skal hjælpe FBI med at optrevle en sag om meth i lokalsamfundet, heriblandt det lokale Ojibwe-reservat, som hendes far stammer fra. For læsere af thrillers, samt dem med interesse for det amerikanske oprindelige folks kultur og historie


Anmeldelser (2)


10. jun. 2022

Daunis skal hjælpe FBI med at optrevle en sag om meth i lokalsamfundet, heriblandt det lokale Ojibwe-reservat, som hendes far stammer fra. For læsere af thrillers, samt dem med interesse for det amerikanske oprindelige folks kultur og historie.

18-årige Daunis opvokser med en fod i hver lejr og er samtidig udenfor fællesskabet. Hun er hverken hvid eller ojibwe nok. Da den ene ulykke efter den anden vender op og ned på alt, må hun tage store valg. Hun bliver viklet ind i en FBI-undersøgelse, da nogen i området fremstiller og sælger meth med fatale følger. Kan hun bære at finde frem til sandheden? Forfatteren er medlem af Sault Ste. Marie Tribe of Chippewa Indians og bor i samme område, som handlingen foregår i.

Meget fængende og flot fortælling om de indfødte amerikaneres kultur, samt det at være splittet imellem to folk. Udvikler sig til en spændende thriller med højaktuelle tematikker som stofmisbrug og det indviklede og uretfærdige justitssystem der omgærder stammerne. Lidt tung i starten, hvor man skal have styr på de mange ord på ojibwe.

Bogen er unik i både sit kulturskildrende plot og med en indfødt kvinde som helten. De indfødte er oftest dem, der skal reddes fx i bogen Løftet


Wind river


og filmen Wind riverBogen er unik i både sit kulturskildrende plot og med en indfødt kvinde som helten. De indfødte er oftest dem, der skal reddes fx i bogen Løftet og filmen Bogen er unik i både sit kulturskildrende plot og med en indfødt kvinde som helten. De indfødte er oftest dem, der skal reddes fx i bogen Løftet og filmen Wind river.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2022-07-07


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022