Gå til indhold



Bøger / faglitteratur

Fire tusind uger : timemanagement for almindelige dødelige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

262 sider

Udgivet

2022

Ophav

Oliver Burkeman



(forfatter)

Tonny Vorm



(oversætter)

Beskrivelse


Den gennemsnitlige levetid for mennesker er skræmmende kort og bogen gør sig tanker om, hvordan vi kan leve et godt arbejds- og socialt liv. For læsere af samfundsrelateret, arbejdsmæssigt og filosofisk litteratur om, hvordan vi kan få mest ud af vores relativt korte liv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2022

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 27. maj. 2022

Den gennemsnitlige levetid for mennesker er skræmmende kort og bogen gør sig tanker om, hvordan vi kan leve et godt arbejds- og socialt liv. For læsere af samfundsrelateret, arbejdsmæssigt og filosofisk litteratur om, hvordan vi kan få mest ud af vores relativt korte liv.

Bogens titel "Fire tusind uger" refererer til et levet liv som firsårig, dvs. det gennemsnitlige antal uger vi har at leve i og hvordan vi bruger livet bedst muligt. Vores "to do lister" er uendelige, vores email-indbakker er overfyldte og vi skal være nærværende og effektive, i arbejdsliv som privat, skriver Oliver Burkeman. Vi overser dog måske sammenhængen mellem alt det uoverskuelige vi mener vi skal nå og tilværelsens måske vigtigste spørgsmål om, hvordan vi får det bedst muligt ud af vores måske kun "Fire tusinde uger" på jorden. Forfatter Oliver Burkeman (f. 1975), er forfatter og journalist for bl.a. "The Guardian" og "The New York Times".

Meget velskrevet, filosofisk og psykologisk bog, ikke uden en fin britisk humor, om vores måde at forvalte tiden på. Burkeman fokuserer bl.a. på de begrænsninger i livet vi er nød til acceptere, dvs. det vi ikke kan nå.

Andre bøger som relaterer til emnet er Planlæg bedre - få mere tid



Fokus giver frihed


Hvor bliver tiden af?


, Fokus giver frihed, Hvor bliver tiden af?, de er dog ikke så forfriskende som Burkemans bogAndre bøger som relaterer til emnet er Planlæg bedre - få mere tid, , Hvor bliver tiden af?, de er dog ikke så forfriskende som Burkemans bogAndre bøger som relaterer til emnet er Planlæg bedre - få mere tid, Fokus giver frihed, , de er dog ikke så forfriskende som Burkemans bog.


Weekendavisen

d. 12. maj. 2022

af

af

Pernille Stensgaard

d. 12. maj. 2022



Informationer og udgaver

2022

Bog

Oliver Burkeman

Don Max, 1. udgave

2022

E-bog

Oliver Burkeman

Don Max, 1. e-bogsudgave

82022

Lydbog (online)

indlæser: Bent Otto Hansen

Don Max