Bøger / faglitteratur

Fire-dimensional uddannelse : kompetencer til at lykkes i det 21. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
164 sider: ill.
Udgivet
2017
Ophav
Målgruppe
for lærere, for læreruddannelse, for skoleledere
Undervisning
til læreren

Indhold

At redesigne uddannelser til en foranderlig verden ; Mål for uddannelse i det 21. århundrede ; Vidensdimensionen ; Færdighedsdimensionen ; Karakterdimensionen ; Metalæringsdimensionen ; En kort omtale af hvordan ; Afsluttende tanker


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. sep. 2017

Denne udgivelse fokuserer på, hvordan vi kan skabe motiverede og engagerede elever, der er omstillingsparate og kan fungere i en verden i konstant forandring. Bogen har relevans for alle med interesse for og engagement i undervisning og pædagogik både på det politiske og det praktiske plan.

Bogen introducerer en handlingsorienteret model baseret på fire kompetencer, man skal mestre for at kunne begå sig i dette århundrede: erhvervelsen af nødvendig viden, erhvervelsen af relevante færdigheder og kompetencer, evnen til at kunne metalære samt menneskelig karakterdannelse. Bogen definerer og forklarer de fire dimensioner i både teori og praksis kombineret med forklarende skemaer.

Det er en både nyskabende og interessant udgivelse for alle med interesse i undervisning og læring. Vigtig og relevant læsning.

Bogen indeholder stof til megen samtale og debat på læreruddannelsen og kan læses sammen med anden litteratur om læring og uddannelse eller med bøger, der diskuterer pædagogiske idealer. Det kunne eksempelvis være titler som Læringsmålorienteret didaktik og dannelseVerdensborgeren og VerdensborgerenBogen indeholder stof til megen samtale og debat på læreruddannelsen og kan læses sammen med anden litteratur om læring og uddannelse eller med bøger, der diskuterer pædagogiske idealer. Det kunne eksempelvis være titler som Læringsmålorienteret didaktik og dannelse og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 11. jan. 2018

af

af

Helge Christiansen (f. 1941-12-30)

d. 11. jan. 2018


Information

d. 1. sep. 2018

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 1. sep. 2018