Gå til indholdFint nok


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

178 sider: ill.

Udgivet

2022

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Juri er en meget tænksom dreng på snart 12. Hvordan føles det at være forelsket? Hvorfor bliver mennesker gamle og dør? Juri bliver svimmel af alle de tanker, og han synes Jorden drejer alt for hurtigt rundt. Hjertevarm og humoristisk fortælling for følsomme børn på ca. 10-13 år


Anmeldelser (2)


25. feb. 2022

Juri er en meget tænksom dreng på snart 12. Hvordan føles det at være forelsket? Hvorfor bliver mennesker gamle og dør? Juri bliver svimmel af alle de tanker, og han synes Jorden drejer alt for hurtigt rundt. Hjertevarm og humoristisk fortælling for følsomme børn på ca. 10-13 år.

Juri prøver at finde ud af, hvem han er, og hvad han føler. Hans tanker snurrer: Sofi er så pæn, mon han er forelsket i hende? Hvor langt skal man stikke tungen ind, når man kysser? Er det ulækkert? Juris bedste ven Evy er en virkelig god ven, men er hun begyndt at opføre sig anderledes? Og hvorfor bliver mennesker gamle? Det er sørgeligt at tænke på, synes Juri. En dag møder Juri en gammel mand, og Juri opdager, at det måske ikke er så skidt at være gammel. Evy viser sig at være en virkelig god ven i tykt og tyndt, og så er det måske mindre vigtigt om Sofi er lige så sød, som hun er pæn.

En hjertevarm og humoristisk historie om at være lige på grænsen til puberteten, og alle de tanker, der kan køre rundt i hovedet på én. Bogen viser styrken i gode venskaber og at det er okay at tvivle og prøve sig frem. Illustrationerne viser rammende Juris indre kaos og fine følsomhed. Der er stor indlevelse, og man kommer til at elske Juri.

Mit forheksede liv


er en anden god bog, der beskriver de forvirrede følelser, der kan opstå når man, måske, bliver forelsket første gang, og puberteten lurer lige om hjørnet med alle dens forandringerMit forheksede liv er en anden god bog, der beskriver de forvirrede følelser, der kan opstå når man, måske, bliver forelsket første gang, og puberteten lurer lige om hjørnet med alle dens forandringer.

Lektørudtalelse

Af

Johanne Elvers Madsen

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 75, nr. 5 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022