Gå til indholdBøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Finstrikket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

127 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2013

Ophav

Helga Isager(mønstre, illustrator)

Lizette Kabré(illustrator)

Åse Lund Jensen(illustrator)

Rachel Søgaard(oversætter, redaktør)
Genre og formstrikkeopskrifter, opskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Strikkeopskrifter med naturgarn, der knytter sig til de forskellige årstider


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2013

af

af

Jette Andreasen

d. 7. okt. 2013

Dette er ikke en strikkebog for begyndere. Men er man en trænet strikker med hang til det feminine, er her god inspiration og mulighed for at forfine sine teknikker med disse smukke designs i tyndt garn.

Strikdesigner Helga Isager er datter af Marianne Isager, og alle modellerne er strikket i tyndt uld- eller bomuldsgarn fra Isager-garn. Inddelt efter årstider og omgivet af poetiske landskabsfotografier præsenteres et bredt udvalg af feminin beklædning. Kjoler, trøjer, bluser og veste i 3 størrelser. Dertil lidt børnetøj til forskellige aldersklasser. Ensfarvet eller med en enkel kontrastfarve. Det hele holdt i natur- eller pastelfarver, der passer til det smukke design, hvor enkle linier og diskret mønsterstrik virker svalt nordisk. Opskrifterne er udfordrende men udførlige; med stor vægt på mål og strikkefasthed. Alt vist på modeller ude i naturen. Bogen slutter med en lille strikkeskole, så der er alle muligheder for at opnå et vellykket resultat.

Helga Isager har tidligere udgivet Strikketøj, 2009, men nærværende bogs nordiske strikkestil kendes især fra hendes små hæfter med Amimono strik fra 2010 og frem. Stilen er mere sart og enkel end den ses i Lene Holme Samsøes 2 bøger om feminin strik fra 2007 og 2011.

Disse gennemarbejdede opskrifter viser nordisk kvalitetsstrik fra sin mest feminine side.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustratorer: Lizette Kabré, Åse Lund Jensen

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave