Bøger / faglitteratur

Find livsglæden igen : slip dine triste tanker og følelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
188 sider
Udgivet
2011
Ophav

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. aug. 2011

Brugsbog om ringe selvværd, mangel på livsglæde og lettere despression. Anvendelig for den motiverede læser uden forudsætninger og kan inspirere behandlere. Forfatterens navn vil i sig selv betyde efterspørgsel, idet både hendes tidligere bøger og hendes mangeårige arbejde med kognitiv terapi benyttes og anbefales bredt.

Det er muligvis markedets bedste bog om positiv psykologi og kognitiv terapi, i hvert fald udmærker den sig ved at være grundig, seriøs og indsigtsfuld i almindelige knaster i hverdagen, der kan vokse sig uforholdsmæssigt store og give mennesker problemer med livsglæde og selvværd. Bogen er både fri for fagsprog og for den lidt poppede tone, der ofte præger selvhjælpslitteraturen. Den har et varieret grafisk udtryk med brug af flere farver og typografier, for nogle læsere vil hovedteksten dog virke lidt svag i farven.

Forfatteren er blevet en kapacitet via sine tidligere bøger og lægger sig med denne i toppen af bunken med alment tilgængelige brugsbøger om positiv psykologi.

Måske den bedste bog hidtil for mennesker med dårligt selvværd, ringe livsglæde og lettere depression. Letforståelig, uden fagsprog og helt fri for smart peptalk, der ellers kan præge genren. Med stor seriøsitet, indlevelse i almindelige hverdagsproblemer og god motiveringsevne anviser den kendte forfatter en række måder, hvorpå man kan vende negative tanker til konstruktive. Fremragende brugsbog, baseret på kognitiv terapi og positiv psykologi, for enkeltpersoner og behandlere.