Bøger / faglitteratur til børn / tegneserier

Filosofihistorie for begyndere


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I tegneserieform fortælles om den vestlige filosofis historie, bl.a. i antikkens, middelalderens, rennæssancens, oplysningens og eksistentialismens tidsalder, med udgangspunkt i de enkelte tænkere.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 18. dec. 2018

"Munterhed kan aldrig overdrives, men er altid noget godt". Dette er et citat af Spinoza kunne være motto for denne bog. Forfatterne har påtaget sig at fortælle den vestlige filosofishistoriesom (tekstrig) tegneserie. Det må siges atvære lykkedes. Fra Thales fra Milet og helt frem til lingvistikerne, semiologerne og strukturalisterne får vi, i kortform naturligvis, hovedtankerne,idéerne og systemerne, som de er fremsat af de meget kendte og mindre kendte filosoffen. Fremstillingen er præget af stor viden og overblik, idet der undervejs er udblik til historiske ogkulturelle begivenheder af betydning for filosofien - og vice versa. Trods det tunge stof keder man sig aldrig. Teksten er krydret med skæve vinkler, pudsige indfald og drillende spørgsmål tileftertanke. De tydelige og klare sort/hvide tegninger støtter og uddyber teksten, dels ved portrætter af filosofferne dels ved billeder af deres sære eller geniale tanker. Filosofi er (endnu) ikkeet fag i folkeskolen, men fylderalligevel mere og mere i fagene dansk og kristendomskundskab i disse år. Denne bog kan være til stor nytte i lærerforberedelsen, og hvem ved, hvad 'projektopgaven'kan blive til? Dog næppe før 10. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gudrun Lau Bjerno

d. 18. dec. 2018

Nu foreligger så filosofiens historie i tegneserieform! To amerikanere, Richard Osborne og Ralph Edney, har modigt kastet sig ud i at tegne og fortælle den vestlige filosofis historie fraantikken op til dekonstruktion og poststruktualisme, med udgangspunkt i de enkelte tænkere. Tegningerne er i sort/hvid, gode og klare, og med baggrund i allerede kendte billeder og portrætter.Teksterne er naturligvis kortfattede og forenklede, trykt med forskellige typer og håndskrifter, som man nu gør i tegneserier. I taleboblerne ses de mest citerede af filosoffernes læresætninger. Iet ønske om at lette på det tanketunge stof er der indlagt små humoristiske kommentarer, ofte set i bagklogskabens lys. Ifølge forlaget er bogen blevet en kæmpesucces i USA og England blandtstuderende og filosofilæsere, hvilket også sagtens kan blive tilfældet herhjemme. For selv om et vist kendskab til filosofisk tænkning er en fordel for at kunne følge med, så giver bogen et godtoverblik over hovedretningerne sati relation til de historiske og kulturelle kendsgerninger. God indholdsfortegnelse og register. Der er udgivet meget om filosofiens historie i de senere år, mendenne udgivelse står helt for sig selv - og står sig godt.


Berlingske tidende

d. 13. maj 1995

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 13. maj 1995


Gymnasieskolen

Årg. 78, nr. 13 (1995)

af

af

Flemming Juhl

Årg. 78, nr. 13 (1995)


Berlingske tidende

d. 7. mar. 1994

af

af

Henning Goldbæk

d. 7. mar. 1994


Slagmark

Nr. 24 (1995)

af

af

F. Frandsen

Nr. 24 (1995)


Weekendavisen

d. 4. feb. 1994

af

af

Bo Bjørnvig

d. 4. feb. 1994


Kristeligt dagblad

d. 16. mar. 1994

af

af

Peter Laurs Sørensen

d. 16. mar. 1994


Reflex

Årg. 4, nr. 19 (1994)

af

af

Anders Juncker

Årg. 4, nr. 19 (1994)