Bøger / skønlitteratur / roman

Fifty shades. Bind 1 : Fanget

Del 1 af Fifty shades

Beskrivelse


Anastasia Steele, en uerfaren 21-årig, falder med et brag for den smukke, rige, dominerende sexgud Christian Grey. Men hans trang til sadomasochistisk sex skræmmer hende. Vil det lykkes at løsne knuderne i Christians sind og få et mere normalt forhold?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. aug. 2012

Erotisk-romantisk superbestseller. Målgruppe: romantisk anlagte kvinder 16-60, bl.a. de, der er vokset fra Twilight-serien, og de der græd over film som Pretty woman og 9 1/2 uge.

1. del af trilogi i vækstgenren mommy porn (husmor-erotika), skrevet af en ukendt/anonym engelsk kvinde. Bogen foregår i USA. Den brillerer ikke på det sproglige, der stønnes, glimtes, bides læbe osv. i et væk, men det er god underholdning som sluges begærligt. Anastasia (Ana) er knapt 22, intelligent, belæst, jomfru. Hun falder pladask for en stenrig ung forretningsmand. Problemet er, at den intense, dominerende sexgud Christian Grey dyrker s/m og opfører sig generelt sært, men den søde Ana får nok skovlen under knudemanden efterhånden. De mange hede scener er ikke anstødelige, og der er lune i personbeskrivelser og dialog, ligesom mail korrespondancer giver et frisk pust til klicheerne.

Som hvis Bridget Jones overtog O's historie og var føljeton i Mit livs novelle. Maria Marcus' Jeg elsker det og Elizabeth McNeill's Ni og en halv uge har en del år på bagen og er mere dystre i tonen.

Den romantisk-erotiske vil givet også tage danske kvinder med storm. Hovedpersonen Anastasia bliver i hvert fald blæst omkuld af sexguden Christian Grey, men hans trang til pisk og lænker skræmmer hende. Hun prøver at løsne op for sin lækre, sære knudemand, men det lykkes kun i småbidder, så vi holder vejret til bind 2. Ikke specielt velskrevet, men særdeles medrivende sexy underholdning.


Berlingske tidende

d. 31. aug. 2012

af

af

Jens Andersen

d. 31. aug. 2012


Information

d. 31. aug. 2012

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 31. aug. 2012


Weekendavisen

d. 31. aug. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 31. aug. 2012