Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Fessor : 65 år i jazzens tjeneste


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav

Søren Frost(forfatter)

Thomas Vilhelm(forfatter)

Franz Beckerlee(forord)

m.fl

Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Kender du Fessor? AKA Ole Lindgreen. Den danske jazzlegende, der med bandet Fessors Big City Band begejstrede publikum i mere end 35 år. Hvis du ikke kender ham og gerne vil vide mere, så bør du kigge nærmere på denne bog. For læsere, der ynder dansk jazz, men bestemt også for den opgaveskrivende


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Lars Ovesen

d. 7. jan. 2022

Kender du Fessor? AKA Ole Lindgreen. Den danske jazzlegende, der med bandet Fessors Big City Band begejstrede publikum i mere end 35 år. Hvis du ikke kender ham og gerne vil vide mere, så bør du kigge nærmere på denne bog. For læsere, der ynder dansk jazz, men bestemt også for den opgaveskrivende.

Bogen indledes med to forord, et af Leif Sylvester og et af Franz Beckerlee, hvorefter den er opdelt i tre hoveddele. Første del beskriver Fessor og hans historie, hvor læseren blandt andet kan læse om navnet Fessor, om jazz i USA og om livet som freelancer. Bogens anden del bringer en række interviews, hvor nogle af Fessors "samarbejdspartnere" igennem årene udtaler sig, bl.a. Leif Sylvester og Elith "Nulle" Nykjær Jørgensen. I bogens tredje del får Fessor et ord med på vejen i form af korte tekster, hvor forskellige kunstnere fortæller om deres (gode) erfaringer med ham. Det hele afsluttes med forfatternes epilog, en diskografi samt en fortegnelse over priser, Fessor har modtaget.

Før jeg læste denne bog kendte jeg overhovedet ikke noget til Ole "Fessor" Lindgreen, men efter endt læsning er jeg kommet et skridt tættere på manden. Bogens opbygning i de tre dele giver en overskuelighed, der gør, at man som læser føler, at man er kommet hele vejen omkring Fessor.

For yderligere litteratur om jazzmusikere se fx Er du klar over, hvem jeg var?20 fantastiske år med Papa Bue


og 20 fantastiske år med Papa Bue : utrolige anekdoter og oplevelser i fem verdensdele med Danmarks gennem tiderne mest populære jazzorkesterFor yderligere litteratur om jazzmusikere se fx Er du klar over, hvem jeg var? og : utrolige anekdoter og oplevelser i fem verdensdele med Danmarks gennem tiderne mest populære jazzorkester.Informationer og udgaver

2021

Bog

Søren Frost

Momenta, 1. udgave

2021

Ebog

Søren Frost

Momenta, 1. udgave