Gå til indholdFem år i Berlin : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

353 sider

Udgivet

2008

genre/form

romanOriginaludgave

2008


Beskrivelse


En factsmættet historisk roman om perioden fra foråret 1940 til slutningen af krigen, som den blev oplevet omkring Det Danske Gesandtskab i Berlin. Hovedfiguren er legationsråd Steensen, og hovedtemaet er livsvilkårene i Tyskland for modstandere af nazismen


Anmeldelser (4)


21. okt. 2008

Bogen er til dem, der interesserer sig for Tyskland historie, og for forholdene under 2. verdenskrig, nærmere betegnet blandt den "almindelige" befolkning. Og naturligvis de, der griber en solid historisk roman. Læserne skal være klar til flere facts end psykologiske portrætter.

Forfatteren kender vi bl.a. fra historiske romaner, om fx Tycho Brahes søster Sophie og om Caroline Mathilde, gift med Chr. VII. Denne foregår omkring Det Danske Gesandtskab i Berlin fra 1940 til krigens slutning. Hovedpersonen er en virkelig person, legationsråd Steensen, forfatterens svigerfar, som har leveret en del af romanens baggrund; derudover er den baseret på arkivstudier og research. Omkring Steensen oplever vi en række profiler, fx skriverdamen Karen, den dansk-tyske Fritz, hans husholderske og den tyske overklassekvinde, Marie Louise, der forelsker sig i legationsråden. Bogen giver et levende billede af den svære periode, fortæller om hvor håbløst alt kunne være for en modstander af nazismen. Den er spækket med facts, men var for denne læser en pageturner.

En skønlitterær faktuel behandling af en given historiske periode? Så tænker jeg jo straks på serien om Slægten Dane. Af gode forfattere, der har skildret perioden kunne nævnes Lars Johansson og Rachel Seiffert.

Dramatisk og velfortalt beretning, der føles så tæt på facts, at man skal huske på, den ikke står i gr. 94.41.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 24. okt. 2008

Politiken

Af

Mette Winge

d. 1. nov. 2008

Militært tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 137, nr. 4 (2008)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2009

Ebog

2010

Lydbog (cd)

2009

Bog

2008