Bøger / skønlitteratur / roman

Felicia forsvandt


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Selvbiografisk roman om Felicia, datter af den svenske børneopdragelsesguru Anna Wahlgren, der fik 9 børn. Opvæksten var præget af mange stedfædre, flytninger og en mor, der trods sit omdømme reelt udsatte sine børn for massive svigt. Især Felicia blev mærket for livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. maj 2012

Selvbiografisk roman om skyggesiden af livet som datter af Sveriges store børneopdragelsesguru, Anna Wahlgren. Bogen er medieomtalt og vil tiltrække de nysgerrige, men er også en god læseoplevelse for dem, der synes om moderne, stram litteratur med dybde.

Anna Wahlgren fik 9 børn og var et stort navn indenfor børneopdragelse i 1980'erne, men havde if. denne bog selv meget ringe forældreevne. Svigt, vold, druk, straf og seksuelle grænseoverskridelser var en del af hverdagen if. datteren Felicia, som oplevede ca. 20 flytninger og en stribe stedfædre, og flyttede tidligt hjemmefra til et fortsat anstrengt og besværligt liv. Hendes biografiske roman om den kaotiske familie er fint skrevet i et stramt sprog, den springer i tid og bruger delvist virkelige personnavne.

Den stramme sproglige stil kendes fra en række moderne forfattere som fx Helle Helle. Børns opgør med kendte forældre ses i 99.4 hos fx Pusle Helmuth, Charlotte Strandgaard, Sophia Evensen, Iben Sandemose, og også Knud Romer skabte furore med en tilsvarende brug af virkelige personnavne i sin romanbiografi.

Velskrevet selvbiografisk roman i stram sprogstil om opvæksten hos Sveriges kendte børneopdragelsesekspert, Anna Wahlgren, der selv if. forfatteren var ganske inkompetent som mor. En meget omskiftelig opvækst med svigt og misbrug har i høj grad præget datteren, der delvist bruger fiktive navne i sin bog. Det rystende og bevægende opgør er meget medieomtalt og en læseoplevelse, man ikke lige lægger fra sig.


Berlingske tidende

d. 2. juni 2012

af

af

Eva Pohl

d. 2. juni 2012


Jyllands-posten

d. 30. maj 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 30. maj 2012


Politiken

d. 31. maj 2012

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 31. maj 2012


Weekendavisen

d. 8. juni 2012

af

af

David Jacobsen Turner

d. 8. juni 2012


Kristeligt dagblad

d. 30. maj 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 30. maj 2012