Bøger / faglitteratur

Feedback og vurdering for læring


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Denne antologi præsenterer teoretiske perspektiver på og praktiske erfaringer med feedback og vurdering for læring fra både danske og udenlandske forskere og praktikere.

Indhold

  • Styrken ved feedback / af John Hattie og Helen Timperley

  • Vurdering for læring / Trude Slemmen Wille

  • Om opgavens og undervisningens grundform : læringsledelse / Mads Hermansen

  • Struktur og feedback i elevernes læringsfællesskaber / Helle Bjerresgaard

  • At lede en lærende skole : vurdering for læring i anden potens / Claus Madsen

  • Læringsstrategier og selvreguleret læring : teoretisk beskrivelse, kortlægning og undervisning / Claus Madsen ; af Claire Ellen Weinstein, Ivar Bråten og Rune Andreassen

  • What did you learn in schooll today? / Therese Nerheim Hopfenbeck

  • Hvordan kan elevfeedback fremmes med læringsstrategier? / Preben Olund Kirkegaard


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 15. feb. 2013

Bogen henvender sig til lærere og lærerstuderende, skoleledere og -vejledere samt til skolekonsulenter.

Bogen starter med lidt af et scoop: En oversættelse af John Hatties nøgleartikel "Styrken ved feedback" fra 2007. Så er det teoretiske grundlag lagt for de efterfølgende kapitler om vurdering for læring og læringsledelse. De efterfølgende kapitler sætter fokus på elevernes læringsfællesskaber og på mulighederne for at udbrede vurdering for læring til hele skolen som organisation. Bogens sjette kapitel giver en beskrivelse af læringsstrategier og selvreguleret læring - begreber som konkretiseres og sættes i praksisperspektiv i bogens to afsluttende artikler. Gennem hele bogen fremhæves vigtigheden af formativ - i modsætning til summativ - evaluering. Derfor den konsekvente anvendelse af begrebet "vurderng for læring". De fleste af bogens kapitler rummer oversigter, diagrammer og skemaer, og alle kapitler rummer en omfattende international litteraturliste. Bogen afsluttes af kortfattede biografier over de 11 bidragydere.

I samme forlagsserie udkom tidligere i år Feedback i skolen skrevet af en anden forfattergruppe og struktureret anderledes. Ellers har bibliotekerne fortrinsvis titler om feedback-begrebet i relation til virksomhedsledelse.

En meget kompetent og væsentlig udgivelse om nogle af nøglebegreberne i forbindelse med udviklingen af den danske folkeskole.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. maj 2013

af

af

Helge Christiansen

d. 21. maj 2013