Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Fede tider. Bind 2 : Lænkehunden der rev sig løs

Del 2 af Fede tiderDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

162 sider: ill.

Udgivet

2007

Ophav

Edvin Lysdal(forfatter)
Genre og formroman, politiromaner, humor
Originaludgave

2007


Beskrivelse


Humoristisk politiroman om den overvægtige overbetjent Furhauge og hans daglige opgaver under besættelsen, der efterhånden bringer ham i opposition til landets officielle samarbejdspolitik


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Romanen henvender sig først og fremmest til historisk interesserede samt læsere, der holder af lune skrøner med et lidt alvorligt bid.

Lysdal har skrevet en række let satiriske romaner, især med historisk stof fra 30'erne og 40'erne. Sidste år kom første bind i en serie om overbetjent Furhauge i København, der forsøger at slippe let om ved jobbet mellem portere, smørrebrød og ture med Natasja i Klerkegade. I andet bind er vi nået frem til besættelsen, hvor Furhauges moral bliver mere og mere vakt i forhold til samarbejdspolitikken. Sproget er på det jævne, men underholdende og som sædvanligt er fremstillingen illusteret med avisoverskrifter og autentiske dokumenter.

Med sit fokus på det almindelige politiarbejde under besættelsen er det nærliggende indholdsmæssigt at sammenligne med Ole Frøslev, der dog skriver væsenligt bedre.

En jævn, men underholdende, historisk roman om politiarbejdet under besættelsen.Informationer og udgaver

2007

Bog ([Bind] 2)

Edvin Lysdal

PerPlex