Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Fatuhiva - tilbage til naturen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1938 vendte den 22-årige Thor Heyerdahl civilisationen ryggen og bosatte sig sammen med sin kone på den lille polynesiske tropeø Fatuhiva.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Brochmann-Nielsen

d. 18. dec. 2018

I 1938 vendte den 22-årige T. H. sammen med sin kone den moderne civilisation ryggen. På den lille tropiske ø Fatuniva i Polynesien ville de leve resten af deres tilværelse. De ville klare sigselv uden hjælp af civilisationens goder, selv skaffe sig føde og husly, leve en fri og lykkelig tilværelse som de første mennesker på jorden. Med hensyn til ernæring og bolig gik det meget godt.Men sygdom og fjendtligsindede indfødte i forening gjorde, at de efter 1 års forløb vendte tilbage til Norge, en eventyrlig oplevelse og en erfaring rigere: Man kan ikke skrue tiden tilbage. Vi målære at leve med vor civilisations goder, og prøve at fjerne dens onde, nemlig vor vold mod selve naturens kredsløb. Uden balance i naturen vil mennesket nemlig selv uddø. - Foruden at være enspændende rejsebeskrivelse belyser bogen også problemet om polynesiernes oprindelse, og er således en forløber for "Kon-Tiki ekspeditionen". Den har været udgivet før på norsk: På jakt etterParadiset, Oslo, 1938, mener helt omskrevet og medtager de nyeste forskningsresultater. Et meget stort eksemplartal er oplagt i alle bibliotekstyper.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 11. mar. 2013

Drømmere, historikere eller andre, som kan lide en god oplevelse kan læse med her. Selv om bogen har mange år på bagen, er det stadig spændende læsning om rejsen tilbage til naturen.

Thor Heyerdahl er der mange, der kender. Især det ældre segment. Bogen her handler om hans allerførste rejse. En rejse, hvor Heyerdahl og konen Liv siger farvel til civilisationen og bosætter sig på en lille ø med ønsket om at leve i ét med naturen. I 1937 tager de til Fatuhiva med illusionen om at studere fauna og dyreliv. Alt tegner lyst og godt, de er selvforsynende med mad og lever i al stilhed, næsten. Deres hytte rådner og de får lokalbefolkningen på nakken. De må flygte fra øen, da sygdom tvinger dem til det, men deres paradis drager dem tilbage. De uendelige mange myg får dem dog til sidst til at rejse tilbage til civilisationen. Bogen er spændende, fascinerende og uhyre godt skrevet selv for læsere i dag. Turen vækker Heyerdahls interesse for arkæologien og danner grobund for Kon-tiki ekspeditionen, som lige er filmatiseret med præmiere april 2013.

Identisk med udgaven fra 1977. Typografien er desværre en anelse federe, hvilket man lige skal vænne sig til. I den nye udgave er der to flapper, som giver et godt indtryk af bogen og Heyerdahl som person. En god mulighed for at skifte de gamle eksemplarer ud.

Nyudgivelse af Fatuhiva i forbindelse med filmatiseringen af Kon-tiki ekspeditionen. Spændende læsning om at leve på en lille Stillehavsø og er trods alder stadig vedkommende.


Jyllands-posten

d. 18. juli 1977

af

af

Knud Bavngaard

d. 18. juli 1977


B.T.

d. 23. aug. 1977

af

af

E. Chr. R. Bernhardsen

d. 23. aug. 1977


Aalborg stiftstidende

d. 10. maj 1977

af

af

Bent Attrup

d. 10. maj 1977


Politiken

d. 8. juni 1977

af

af

John Njor

d. 8. juni 1977