Gå til indholdFasandræberne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1 bog 1 cd (mp3) 306 sider 4 t., 27 min.

Udgivet

2020

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Ad mærkelige veje lander en gammel, tilsyneladende afsluttet mordsag hos vicekriminalkommissær Carl Mørck i Afdeling Q, og da han kigger nærmere på den, begynder skeletterne at vælte ud af skabene hos en umage flok gamle kostskolekammerater


Anmeldelser (7)


22. maj. 2008

Romanen henvender sig meget bredt til det store publikum af yndere af den professionelt skårne thriller.

Ad forunderlige veje ender en mappe med gamle sagsakter på skrivebordet hos Carl Mørck, leder af politiets Afdeling Q. Sagen er ellers i sin tid afsluttet som en tilståelsessag, og den skyldige afsoner stadig en langvarig straf. Men da Mørch og hans hold begynder at grave, tegner der sig et billede af en gruppe af samfundets spidser som mulige deltagere i sande voldsorgier, med udgangspunkt i deres skolegang på landets mest prestigefyldte kostskole. Vold mod dyr, mennesker - en række drab, det er det grumme billede, der tegner sig med posedamen Kimmie som omdrejningspunkt. I en meget effektiv og professionel fremstilling med godt anvendt handlingsskabende krydsklipningsteknik fortæller Jussi Adler-Olsen en rystende men ikke usandsynlig historie med elementer fra samfundets bund til dets top, og Mørch selv kommer i den grad selv i spil i denne hæsblæsende krimithriller, der også giver sig tid til at forholde sig ironisk til fx politireformen.

Jussi Adler-olsen har tidligere bl.a. udsendt den godt modtagne Kvinden i buret, 2007, hvor Mørch og hans team introduceres, og efterfølgeren lægger sig fint i forlængelse af denne til noget, der nu tegner sig som en mulig serie, det lægges der op til i bl.a Mørchs betagelse af psykolog Mona Ibsen.

Flot fortsættelse af Kvinden i buret med en krimithriller, der er stilbevidst med rødder i den hårdkogte krimi men også med aldeles nutidig suspense og gys af internationalt format.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe

12. maj. 2020

Spændende og uhyggelig krimi som er 2. bind i serien om Afdeling Q. Denne gang rodes Carl Mørck og hans assistent, Assad, ind i en sag om et gammelt mord på to unge i et sommerhus. De var tæsket ihjel. Jagten på en skruppelløs morder begynder. For læsesvage unge og læsesvage voksne. Bogen har lix 18 og er en del af serien "Læselyst".

Første bog i serien hedder Kvinden i buret


(Læselyst). En gammel sagsmappe havner på mystisk vis på Carls skrivebord. Han beslutter at dykke ned i sagen med hjælp fra Assad. Sagen omhandler mordene på to unge tilbage i 1986, som en af de unges daværende skolekammerater tog skylden for at have begået. Men der er noget uldent ved sagen, og sporene fører dem både til posedamen Kimmie og tre psykopatiske og indflydelsesrige mænd. Alle gamle venner af de to døde unge. Da Carl og Assad finder ud af, at flere uopklarede mord kan knyttes til sagen, bliver deres efterforskning livsfarlig for dem beggeFørste bog i serien hedder Kvinden i buret (Læselyst). En gammel sagsmappe havner på mystisk vis på Carls skrivebord. Han beslutter at dykke ned i sagen med hjælp fra Assad. Sagen omhandler mordene på to unge tilbage i 1986, som en af de unges daværende skolekammerater tog skylden for at have begået. Men der er noget uldent ved sagen, og sporene fører dem både til posedamen Kimmie og tre psykopatiske og indflydelsesrige mænd. Alle gamle venner af de to døde unge. Da Carl og Assad finder ud af, at flere uopklarede mord kan knyttes til sagen, bliver deres efterforskning livsfarlig for dem begge.

Bogen er godt omskrevet og er meget tro mod originalen. Det er en meget fuldendt læseoplevelse inden for genren læselet.

Ønsker man en anden god spændingsroman, så kan bogen Det forsvundne barn


af Lene Fauerby anbefales. Bogen har lix 22Ønsker man en anden god spændingsroman, så kan bogen Det forsvundne barn af Lene Fauerby anbefales. Bogen har lix 22.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 13. jun. 2008

Politiken

Af

Thomas Harder

d. 28. maj. 2008

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 31. okt. 2008

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. aug. 2008

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2008-05-28


Informationer og udgaver

Bog / Lyd (cd-mp3)

2020

Bog

2020

Bog

2019

Bog

2015

Bog

2014

Bog

2013

Bog

2010

Bog

2009

Bog

2009

Bog

2009

Bog

2008

Bog

2008

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2013

Ebog

2012

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2008

Punktskrift

2012

Lydbog (cd)

2011