Bøger / faglitteratur

Farvel til flokken : sæt selv kursen for din professionelle kommunikation


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Farvel til flokken giver ny inspiration til, hvordan man som kommunikatør kan skærpe sit fokus, så man i højere grad bidrager til forretningen og løser organisationens behov. Det er en konkret og hurtig læst bog , der giver valuta for pengene ved at komme med konstruktive forslag og enkle holdninger til alle, der ønsker at få mere ud af deres kommunikationsarbejde og få bedre gennemslagskraft i organisationen. At kunne kommunikere ordentligt og effektivt med sine stakeholdere er en afgørende faktor for de fleste organisationer, og spørger man ledere om, hvad de vil beskrive som den vigtigste, enkeltstående ledelsesdisciplin, vil mange svare ”kommunikation”. Det burde skabe optimale forudsætninger for alle, der arbejder professionelt med faget. Alligevel finder mange kommunikatører det svært at kunne forklare eksakt, hvad deres arbejde bidrager med, og de føler et pres for at kunne dokumentere deres eksistensberettigelse over for ledelsen. Med Farvel til flokken tager forfatteren, Mikkel Jørnvil Nielsen, fat i denne problemstilling, og kommer i bogens seks kapitler med konkrete indspil til, hvordan man med relativt simple midler kan skabe mere værdi. Bogens hovedbudskaber handler om: 1. At vise sit værd – i stedet for at bevise det 2. At se sig selv som en leder – og ikke som konsulent 3. At plukke de lavthængende frugter 4. At få omkostningerne ned og effektiviteten op 5. At forstå forretningen 6. At skabe kontinuitet med gode, gamle dyder Farvel til flokken opfordrer læseren til at få en bedre forståelse for forretningen og helheden, før man tager fat i den kommunikative værktøjskasse. Ved at orientere sig ud fra en helhedsforståelse, og ved at tage et reelt medansvar for forretningen, positionerer man sig langt bedre til at træde ind i den ledelse, som mange kommunikatører drømmer om at blive en del af. Forfatteren giver gennem cases og klare holdninger eksempler på, hvordan det kan lade sig gøre.

Indhold

Vis dit værd - og få gennemslagskraft i organisationen ; Fra konsulent til leder - er du klar til det store skift? ; Pluk de lavthængende frugter - og skab respekt om rugbrødsarbejdet ; Overrask CFO'en - sænk omkostningerne, og sæt effektiviteten på dagsordenen ; Forstå - eller forsvind ; Gør kommunikationen tidssvarende - sæt de gamle dyder i arbejde


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. maj 2012

Tidligere kommunikationschef i Handelsbanken, Mikkel Jørnvil Nielsen, henvender sig her til sine kolleger, kommunikatører på alle niveauer, i større virksomheder, institutioner og kommuner med et budskab om, hvad de skal fokusere på, for at få større gennemslagskraft.

Nielsens hovedpåstand er, at kommunikationsafdelinger i for høj grad fokuserer på egne interne muligheder og forudsætninger i stedet for på behov hos modervirksomheden. Han udpeger 5 forskellige trends, som påvirker kommunikationsafdelingerne. Det ændrede medielandskab, globaliseringen, teknologiudviklingen, fokuseringen på klima og etik og endelig mediernes fokusering på personer frem for organisationer. Kort fortalt er det det daglige arbejde og en fastholden på virksomhedens behov, der efter Nielsens opfattelse er væsentlig for kommunikatørerne. Bogen er krydret med en række eksempler fra den "virkelige verden", men det er som debatbog mere end som lærebog, den kommer til at slå igennem. Nielsen stryger ikke branchen med hårene, og bogen er et indlæg i en intern faglig diskussion, som den udspiller sig i kommunikationsbranchen. Bogen er, som den bør være for en bog om det emne, velskrevet og oplagt i sin tilgang til emnet, og Nielsens iagttagelser rækker videre end blot til kommunikationsbranchen.

Bogen udkommer i en serie, hvor Planlæg kommunikationen, er en anden titel, der henvender sig til samme gruppe.

Skarp og velargumenteret bog, der tager de udfordringer op, kommunikationsafdelinger står overfor.


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 20 (2012)

af

af

Kim Barren

Årg. 43, nr. 20 (2012)