Gå til indholdFarvel, mit Syrien : fortællinger om krig og flugt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

278 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Journalistisk fortælling om udviklingen i borgerkrigen i Syrien siden 2011, der giver et indblik i hvordan historien ser ud fra syrernes side. Vi følger tre syrere inden og under borgerkrigen og deres flugt til Danmark i 2015 og efterfølgende oplevelser her


Anmeldelser (5)


14. mar. 2016

Sober journalistisk fortælling, som beretter om udviklingen i borgerkrigen i Syrien og giver et empatisk indblik i, hvordan historien ser ud fra syrernes side. For alle der ønsker at blive klogere på et af de mest påtrængende menneskelige og politiske problemer i verden netop nu.

Journalist og mellemøstkender Sanne Gram Fadel skildrer i denne bog, hvordan livsbetingelserne for syrerne bryder sammen i takt med at konflikten udvikler sig fra fredelige demonstrationer til blodig borgerkrig. Vi følger især tre syrere, Jad fra Damaskus og søstrene Sara og Ranim fra Homs, og vi får et indblik i deres liv, deres tanker og drømme, inden og under borgerkrigen og deres flugt til Danmark og efterfølgende indtryk og oplevelser her. Bogen springer i tid og sted og beretter også om nogle af de menneskesmuglere, der tjener penge på flygtningene.

Bogen er skrevet i et nøgternt sprog. Den giver et godt overblik over udviklingen i den indviklede konflikt i Syrien, og samtidig kommer læseren ind under huden på personerne, som man skal være yderst tykhudet for ikke at føle med. Efter endt læsning har man en bedre forståelse for, hvad mange af de flygtninge, der kommer til Europa/Danmark, har gennemgået.

Kan anvendes på linje med Puk Damsgårds Hvor solen græder


Flugten til Europa


. Klaus Rothsteins journalistiske reportage Flugten til Europa fokuserer især på flygtningekrisen set fra Europas sideKan anvendes på linje med Puk Damsgårds Hvor solen græder. Klaus Rothsteins journalistiske reportage fokuserer især på flygtningekrisen set fra Europas sideKan anvendes på linje med Puk Damsgårds Hvor solen græder. Klaus Rothsteins journalistiske reportage Flugten til Europa fokuserer især på flygtningekrisen set fra Europas side.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Journalisten

Af

Anne Lea Landsted

2016, nr. 6

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 1. apr. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. jul. 2016

Weekendavisen

Af

Jeppe Matzen

d. 23. mar. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016