Bøger / skønlitteratur / roman

Farlige våben : spændingsroman


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Et amerikansk ægtepar bliver indblandet i en sag om våbenhandel og det der startede som et krydstogt i Fjernøsten, udvikler sig i en anden og mere dramatisk retning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 18. juni 2014

Fremragende spionthriller hvor et amerikansk ægtepar bliver indblandet i en sag om våbenhandel i Fjernøsten. Til læsere af spionthrillers og spændingsromaner generelt.

En ung inder finder et våbenlager i den malaysiske jungle. Et amerikansk ægtepar, der er på krydstogt i Fjernøsten, kommer helt tilfældigt ind i billedet og snart bliver de en aktiv del af den store våbenhandel, som startede i junglen. Historien fortælles som en historie i historien, en æske der åbnes op. Det er en klassisk spionthriller, hvor hovedpersonen dog ikke er spion. Ambler benytter sig af antihelten, et helt almindeligt menneske, der kastes ind i en stor konflikt - et træk, der også generelt kendetegner Amblers forfatterskab.

Eric Amblers spionthrillers hører til blandt de bedste indenfor genren. Farlige våben kombinerer fornemt et spændende plot med levende personer, fin dialog og gode miljøbeskrivelser og den virker ikke forældet. Med sin tematik om våbenhandel, og den måde en amerikaner kommer til at hjælpe religiøse ekstremister på, er romanen meget aktuel i dag. Grete Juel Jørgensens oversættelse fra 1965, med fin forståelse for genren, fungerer fremragende - hun oversatte også flere James Bond-romaner.

Ambler var en stor inspirationskilde for forfattere som John Le Carré og Robert Ludlum, og man kan også læse Graham Greenes Den stilfærdige amerikaner fra 1955, da handlingen i denne omtales i Farlige våben.


Politiken

d. 8. maj 1965

af

af

Bent Thorndahl

d. 8. maj 1965


Aktuelt

d. 12. juni 1965

af

af

K. Seier Larsen

d. 12. juni 1965


Berlingske aftenavis

d. 18. maj 1965

af

af

Ole Brandstrup

d. 18. maj 1965


Jyllands-posten

d. 16. maj 1965

af

af

Knud Hannestad

d. 16. maj 1965


Information

d. 7. sep. 1972

af

af

Lisbeth Hertel

d. 7. sep. 1972