Gå til indholdFarlige drømme : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

1959


Beskrivelse


Krimi hvor den nobelprisvindende forfatter Andreas Hallmans familie og familielægen er alene på deres gods, da flere af dem myrdes. En netop tilkaldt sekretær fra forlaget bliver central i politiets opklaring med kriminalkommissær Christer Wijk i spidsen


Anmeldelser (3)


17. jan. 2014

Kriminostalgikere, der vil genlæse, og nye læsere, der vil lære den svenske krimidronningemoder at kende, er oplagte læser.

Forlaget genudgiver pt. flere klassiske krimiforfattere, og flere fra Maria Langs omfattende værkliste er på vej. Bøgerne ligner hinanden rigtigt meget: en gruppe mennesker med komplicerede og problematiske relationer er isolerede, da en eller flere af dem myrdes. Blandt dem befinder sig tilfældigvis en ung kvinde, som hjælper Maria Langs detektiv, Christer Wijk. I Morderen lyver er en gruppe fra kultur- og universitetsverdenen på en lille ø, og Farlige drømme foregår i en nobelprismodtagende forfatters familie isoleret bag høje mure. "Who-dunnit" eller puslespilskrimier er kendt fra andre forfattere, hvor relationer og handling afsløres gennem forfatternes beskrivelser af tanker, gerninger - og af detektivens dygtighed. Noget omstændelig og langsom læsning i dag, men interessant krimikulturhistorie.

Masser af krimier har samme koncept med Agatha Christie som mesteren fx En af os er morderen, og disse genudgivelser af et par den svenske krimidronningemoder føjer sig ind i traditionen og lægger grunden bag senere prinsessers opvækst til dronninger. Kun typografiske ændringer ift. de tidligere udgaver af bøgerne.

Interessant kulturhistorie, og selv om tiden nok er løbet lidt fra bøgerne, og fortællemåden vil opleves som langsommelig, er udgivelsen af også Maria Langs bøger oplagt for at forstå den tradition, hun var central for udvikling af.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Børsen

Af

Steen Hildebrandt

1978-04-18

Berlingske tidende


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2004

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2014

Bog

1983

Bog

1978

Bog

1972

Bog

1972

Bog

1967

Bog

1959

Ebog

2014

Lydbog (bånd)

1992

Lydbog (bånd)

1980

Lydbog (bånd)

©1984