Gå til indholdFarlig fortid : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

322 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2015


Beskrivelse


En livstidsfange stikker af fra en ambulance og Ringkøbing politi bliver sat på sagen. Rebekka Holm, der er hjemme til sin fars begravelse, involveres i efterforskningen. Dagen efter findes en ældre eneboer stukket ihjel på sit husmandssted lidt udenfor byen


Anmeldelser (4)


23. feb. 2015

En række drab kædes sammen af et gammelt fotografi, og det viser sig hurtigt, at intet er, som det ser ud til - kan Rebekka Holm opklare mordene endnu en gang? Velskrevet krimi, der vil appellere til kvindelige læsere af skandinaviske femikrimier.

Femte selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm. Da en livstidsfange stikker af fra en ambulance en kold nat i marts, bliver Ringkøbing politi sat på sagen. Holm, der er hjemme til sin fars begravelse involveres hurtigt i efterforskningen, der ledes af ekskæresten Michael. Desværre når teamet ikke langt før en ældre eneboer bliver fundet død på sit husmandssted lidt udenfor byen. Manden er blevet stukket til døde med en høtyv, og snart sker der endnu flere makabre hændelser i lokalsamfundet.

Bøgerne kan læses uafhængigt, men Rebekkas udvikling og de mange henvisninger til tidligere hændelser fungerer bedst, hvis man læser bøgerne i rækkefølge. Julie Hastrup har sine faste læsere og de vil ikke blive skuffede over dette bind, med dets vanlige blanding af opklaringsarbejde og efterforskernes privatliv. Plottet er dog ikke seriens stærkeste, det bliver en smule forudsigeligt med de relativt få aktører.

Femikrimi-forfattere som Mari Jungstedt og Viveca Steen kan sagtens sammenlignes med Hastrup, der også minder om Lisbeth Bille eller Ninni Schulman med sit lokale miljø og stærke kvindelige hovedpersons op- og nedture.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2015-05-06

Politiken

Af

Anne Bech-Danielsen

d. 19. apr. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 20. mar. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2015

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2017

Ebog

2015