Gå til indholdFarefulde sejladser : drengen og drømmen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

108 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Mikkel Berg Lassen påmønstrer denne gang som skibsdreng på et sejlskib med kurs mod de vestindiske øer. Det bliver en dramatisk tur med storme og truende pirater, men Mikkel, og med ham læserne, lærer meget om sejlads og søfart


Anmeldelser (1)


29. jun. 2017

Livet til søs i sejlskibenes storhedstid var farligt, men det lokkede også med eventyr, og derfor drog det mange unge mænd. Forfatteren lader os følge en knægt fra Helsingør på hans første langtur til De Vestindiske Øer. Bogen henvender sig til en mindre skare, der interesserer sig for detaljer i livet på, og sejladsen med sejlskibe i det 18. århundredes sidste år.

Mikkel Berg Lassen, som vi mødte i, Drengen og drømmen


er efter sine dramatiske oplevelser på Østersøen stadig bidt af en gal sømand. Drømmen er at ende på et af de store orlogsskibe, men indtil videre samler han erfaring. Denne gang på sin første langtur, der går til Dansk Vestindien. Bogen giver et detaljeret indblik i livet på en mindre båd i 1780'erne. Vi får indsigt i hvordan sejlføringen, kommandovejene, og ikke mindst jargonen var. Forfatteren beskriver en almindelig standardsejlads, som dog er dramatisk nok i en tid, hvor storme var livstruende og pirater almindeligeMikkel Berg Lassen, som vi mødte i, Drengen og drømmen er efter sine dramatiske oplevelser på Østersøen stadig bidt af en gal sømand. Drømmen er at ende på et af de store orlogsskibe, men indtil videre samler han erfaring. Denne gang på sin første langtur, der går til Dansk Vestindien. Bogen giver et detaljeret indblik i livet på en mindre båd i 1780'erne. Vi får indsigt i hvordan sejlføringen, kommandovejene, og ikke mindst jargonen var. Forfatteren beskriver en almindelig standardsejlads, som dog er dramatisk nok i en tid, hvor storme var livstruende og pirater almindelige.

Flemming Alrune, f. 1943, der selv har sømandsbaggrund, har et dybt kendskab til sejlskibe og søfart, og han formidler det godt. Personbeskrivelserne forbliver derimod lidt svage, og selvom der er dramatiske begivenheder undervejs, udebliver den sammenhængende spænding, som kunne gøre bogen interessant udenfor en gruppe af meget søfartshistorisk interesserede.

Engelske passagerer


der udspiller sig et halvt århundrede senere, sætter sejlads ind i en bredere ramme, som vil fange et større publikumEngelske passagerer der udspiller sig et halvt århundrede senere, sætter sejlads ind i en bredere ramme, som vil fange et større publikum.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017