Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fantastiske forældre : gode råd om børn og søvn, gråd, leg og følelsesmæssig opbygning til trivsel for hele livet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

288 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Ophav

Margot Sunderland(forfatter)

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

En nyskabende bog om børneopdragelse, som først og fremmest henvender sig til forældre, men pga. sin særlige synsvinkel også kan interessere pædagoger og dagplejere.

Forfatteren er psykoterapeut med 20 års erfaring i at arbejde med børn og familier. Det specielle ved bogen er, at forfatteren bygger på de nyeste neurovidenskabelige landvindinger, hvilket ses af de mange henvisninger til videnskabelig litteratur. Hun viser, hvordan forældrenes opdragelsesmetoder påvirker udviklingen af barnets hjerne. Hun kobler på smukkeste vis videnskab og praksis sammen på en alment forståelig men ikke overforenklet måde og kommer med mange gode råd om, hvordan forældre i hverdagen kan imødekomme barnets behov for stimulation, struktur og anerkendelse og dermed påvirke barnets sociale og følelsesmæssige udvikling i gunstig retning. De sidste afsnit er viet forældrenes selvomsorg. De mange indbydende illustrationer viser instruktive billeder af hjernen og udtryksfulde fotos af børn og voksne i situationer, der matcher teksten.

Med sit direkte udgangspunkt i neurovidenskabelig forskning adskiller bogen sig meget fra andre bøger om børneopdragelse, selv om nogle af de praktiske råd kan være de samme.

En nyskabende, indsigtsfuld og engagerende bog om børneopdragelse, hvor forfatteren har formået at formidle sine neurovidenskabeligt funderede teorier på en forståelig måde uden at forfladige. Her kan både forældre og fagfolk hente inspiration.


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)


Børnesygeplejerske

2008, nr. 3

af

af

Sultan Özdemir

2008, nr. 3Informationer og udgaver

2007

Bog

Margot Sunderland

Schønberg