Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

128 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om Fanø. Om Vadehavs-øens opståen, klitdannelser, flora-fauna, folkemusikken og dansene, kvindedragten, byggestilen, maden, de berømte auktioner, turisme og meget andet


Anmeldelser (1)


30. maj. 2013

For turister og lokalhistorikere på Fanø.

Her kan man læse allround om Fanøs natur, historie, bygningskunst, kirker, landbrug, søfart, fiskeri, jagt, nutidssamfund, folkedragter, folkedans, madlavning, turisme, kunstnere m.m. Illustreret med mange, store, flot trykte farvefotos af landskaber, dyr, planter, mennesker og bygninger. Billeddelen har især vægt på øens landskabs- og kysttyper med tilhørende planter og dyr, og med tekster der forklarer det, så enhver kan forstå det. Billederne fylder over halvdelen af sidearealet og er taget med sans for sjove situationer, detaljer, vejr og vind og stemninger. Suppleret med ældre lokalhistoriske fotos.

Fanø er beskrevet i kortere form i en række af samleværker, bl.a. af Poul Henrik Harritz i Danmarks småøer, 2009 og Willy Johannsens Vadehavet - mennesker og natur, 2010 og Nationalpark Vadehavet og byerne omkring marsklandet, 2012. Men man skal tilbage til 2008 for at finde en monografi om Fanø, som er Helle Kongevangs Fanø i billeder, som i endnu højere grad er et billedværk.

En informerende og flot illustreret bog om Fanø i fortid og nutid.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2013