Gå til indholdFandens til fangstmænd! : baseret på Jørgen Riels skrøner fra Nordøstgrønland


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

94 sider

Udgivet

2015

genre/form

dramatikOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Skuespil baseret på Jørn Riels skrøner fra Nordøstgrønland, hvor de to gamle fangere Fjodur og Herbert er alene i en hytte indtil en soldat dukker op. 4 roller (3 mænd, 1 kvinde). Varighed: 2 timer, 15 min


Anmeldelser (1)


30. okt. 2015

Skuespil for 3 mand og 1 kvinde baseret på Jørn Riels skrøner fra Nordøstgrønland, hvor de to gamle fangere, Fjodur og Herbert, er alene i en hytte indtil en soldat dukker op. For gode amatørgrupper og professionelle.

De to fangstmænd sidder alene på tredje år, da det årlige forsyningsskib er udeblevet. De får det bedste ud af tiden ved at filosofere over tilværelsen og drømme om kvinder. Freden brydes, da en ung mand dukker op og forsøger at træne dem til at udgøre et forsvar, da 2. verdenskrig er brudt ud uden de har opdaget det. Flemming Jensen har turneret landet rundt med stykket sammen med Waage Sandøe i den anden store hovedrolle. En grønlandsk trommesanger virker mellem akterne som fortæller.

Kombination af de to lune fortællere Jensen og Riel fungerer fint. Stykket får fint formidlet Riels ånd, og det er relativt let at sætte op. Til gengæld bør man gå til Riel selv, hvis man bare vil læse historierne.

Stykket ligger tæt op ad Jørn Riels skrøner fra Nordøstgrønland og kombinerer mange af skrønerne fint.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson


Informationer og udgaver

Bog

2015