Bøger / faglitteratur / erindringer

Familiens liv med en stofmisbruger : et liv med skam, løgn og psykisk terror


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
204 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Forfatteren, der skriver under pseudonym, fortæller om sit og sine to børns liv med en stofmisbrugende og psykopatisk ægtemand, der i årevis arbejdede som praktiserende læge med let adgang til stoffer; hun skildrer også bruddet med manden og kampen for at overleve psykisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 26. sep. 2013

Målgruppen kan være andre hustruer til stofafhængige, psykopatiske eller voldelige ægtemænd. Kan formidles i sammenhæng med bøger fra Virkelighedens verden.

Forfatteren, der er anonym, beskriver et rædselsvækkende ægteskab med en stofafhængig læge. Selv er hun også veluddannet og har spændende lederjobs. Sammen får de 2 døtre med 7-8 års mellemrum. Først efter 12 års ægteskab står det klart, at manden er misbruger. Men hans uforudsigelige adfærd har stået på stort set fra ægteskabets start. Han beskrives som et rent monster - kold, distanceret og voldelig, mens formildende træk og kærlighedsgnist er helt fraværende i skildringen. Noget andet, som ikke er helt fraværende, men alligevel forbavsende ureflekteret, er forfatterens egen rolle, eksempelvis tanker omkring egne valg. Hun nævner, at skilsmisse aldrig var i hendes tanker. Hun medinddrager dog begrebet "medmisbrug", uden at vi rigtig kommer under huden, og hendes offerposition forbliver uforløst. Velformuleret i et emotionelt præget sprog. Den får et fint forord med på vejen af psykolog ph.d. Helle Lindgaard.

Der findes flere dokumentariske skildringer af kvinder i parforhold med psykopatiske mænd fx Kærlighedens lænker, 2009. Men lige præcis det twist med stofafhængighed, finder jeg ikke nogen eksempler på.

Et skræmmende ægteskab med en stofafhængig mand, skildret af en kvinde, der bearbejder relationen, men ikke rigtig lykkes med at forløse.