Gå til indholdFamilien Mann : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

460 sider: ill.

Udgivet

2018

genre/form

biografierOriginaludgave

2017


Anmeldelser (6)


16. nov. 2017

Det er svært at vokse op i skyggen af en verdensberømt kunstner. Det lærer vi i dette portræt af Thomas Manns familie, hvor hans kreative børn kæmper i en kompleks familiedynamik for at bryde ud af faderens skygge. Skrevet for interesserede i levende litteraturhistorie fra første halvdel af det tyvende århundrede.

I 1901 udkommer Thomas Manns første roman Buddenbrooks


, der sender ham direkte ind på litteraturscenen. Han bliver en sensation i Tyskland og en holden mand som følge deraf. I 1904 gifter han sig og stifter familie: seks børn bliver det til. Manns kunst kommer i førte række, familien i anden. Børnene vokser op med virketrang og personlige tragedier udspiller sig på deres individuelle veje i livet. Vi følger deres opvækst - primært i årene omkring anden verdenskrig - deres kampe for og imod faderen og hinanden. Den detaljerede biografiske fremstilling af familien er baseret på deres egne optegnelser og breveI 1901 udkommer Thomas Manns første roman Buddenbrooks, der sender ham direkte ind på litteraturscenen. Han bliver en sensation i Tyskland og en holden mand som følge deraf. I 1904 gifter han sig og stifter familie: seks børn bliver det til. Manns kunst kommer i førte række, familien i anden. Børnene vokser op med virketrang og personlige tragedier udspiller sig på deres individuelle veje i livet. Vi følger deres opvækst - primært i årene omkring anden verdenskrig - deres kampe for og imod faderen og hinanden. Den detaljerede biografiske fremstilling af familien er baseret på deres egne optegnelser og breve.

En kringlet og krævende fortælling om en kompleks familie. Samtidig et fascinerende historisk tilbageblik ind i kaotisk familiedynamik og skæve kønsroller, seksualitet og higen efter at lande på den rette hylde. Man behøver ikke kende til Thomas Mann for at værdsætte bogen.

Thomas Mann


Thomas Mann


Mine uskrevne erindringer


omhandler hans forhold til samfund og politik. Et dybere kig på manden selv kan findes i . Hustruen Katias erindringer kan læses i Mine uskrevne erindringer omhandler hans forhold til samfund og politik. Et dybere kig på manden selv kan findes i . Hustruen Katias erindringer kan læses i Mine uskrevne erindringerThomas Mann omhandler hans forhold til samfund og politik. Et dybere kig på manden selv kan findes i Thomas Mann. Hustruen Katias erindringer kan læses i Thomas Mann omhandler hans forhold til samfund og politik. Et dybere kig på manden selv kan findes i Thomas Mann. Hustruen Katias erindringer kan læses i Mine uskrevne erindringer.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 25. nov. 2017

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 26. nov. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Rasmus Vangshardt

d. 22. dec. 2017

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 8. dec. 2017

Standart

Af

Søren R. Fauth

Årg. 32 nr. 2 (2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017