Gå til indholdFamilien bin Laden : en arabisk familie i det amerikanske århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

586 sider, tavler

Udgivet

2008

genre/form

biografierOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Om Bin Laden-familiens historie og udvikling gennem to generationer fra fattigdommen i Yemen til grundlæggelsen af forretningsimperiet og rigdommen i Saudi Arabien herunder forbindelsen til den saudiske kongefamilie. Og om fascinationen af såvel Vestens kultur som den indædte kamp for at bekæmpe den med Osama Bin Laden (f. 1957) og hans al-Qaeda-netværk i centrum


Anmeldelser (3)


11. jun. 2008

Målgruppen for Familien Bin Laden er meget stor. Dels kan den læses af dem, der plejer at læse biografier, måske vil læsere af litteratur om og fra Mellemøsten finde den interessant og endelig er der sandsynligvis en del læsere, der gerne vil vide mere om familien og dens måske mest berygtede medlem. Med Osama Bin Ladens dramatiske kontrafej på forsiden vil bogen gøre sig godt på en skråhylde.

Som navnet antyder, handler bogen Familien Bin Laden om hele familien. Bogen begynder omkring år 1900 og fortsætter til år 2007. I løbet af bogens 586 sider hører vi blandt andre om Mohammed Bin Laden, der fik 54(!) børn, hvoraf Osama Bin Laden var en af dem. Vi hører om familiens tilknytning og forretninger med først kongefamilien i Saudi-Arabien og senere flere mere eller mindre prominente mennesker i Europa og USA, blandt andet senatorer og flere præsidenter, samt naturligvis Osama Bin Ladens tiltagende fanatisme og terrorangreb. Forfatteren Steve Coll har sammen med to journalister leveret et kæmpearbejde, der blandt andet har bestået af mere end 150 interviews. Bagerst i bogen er der et omfattende noteapparat og et navneregister.

Der er skrevet mange bøger om Osama Bin laden og al-Qaeda, men ikke meget om familien Bin Laden. En undtagelse er bogen I slørets rige skrevet af Carmen Bin Laden, der handler om hendes ægteskab med Yeslam Bin Laden.

Bogen er et fascinerende indblik i Bin Laden familien, der nok skal vise sig at være noget anderledes, end hvad de fleste forestiller sig. Familien Bin Laden kan anbefales til alle biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Politiken

Af

Morten Skjoldager

d. 19. aug. 2008

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 21. jun. 2008


Informationer og udgaver

Bog

2008

Lydbog (net)

2008