Bøger / faglitteratur / undersøgelser

Familien betyder alt : vold mod kvinder i etniske minoritetsfamilier


Beskrivelse


Undersøgelsen viser bl.a, at baglandet for kvinder fra etniske minoritetsfamilier har afgørende betydning for, om volden er mulig, samt at effektivt efterværn og bevidstgørelse om volden har væsentlige roller i forebyggelsen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. okt. 2011

Bogen er et væsentligt dokument til belysning af et samfundstema, som er behæftet med mange myter og politiske diskurser. Der er tale om et forskningsprojekt, som derfor vil være velegnet ved forskellige universitetsstudier og andre højere uddannelser. Sprogligt og forståelsesmæssigt er den på et niveau, så den vil kunne læses af enhver med interesse for emnet, hvilket blandt andet vil sige medarbejdere og andre aktører, der har forbindelse med kvindekrisecentre.

Det er Danner og Trygfonden, der står bag denne undersøgelse af vold mod etniske minoritetskvinder i Danmark. Projektet er udarbejdet af 3 forskere ved RUC og baserer sig på interviews med 40 kvinder, der har opsøgt krisecentre samt en række medarbejdere på krisecentre rundt omkring i landet. Mindst halvdelen af kvinderne i de pågældende centre har anden etnisk baggrund, men intet tyder på, at der er mere vold i etniske minoritetsfamilier end i danske. Volden og overgrebene kan have en anden karakter, og vejen ud kan være en anden. Bogen er tematisk struktureret, så den enkeltes historie fremstår ikke sammenhængende. Kvinderne kommer fra Mellemøsten, Østeuropa, Vestafrika og Sri Lanka. Bogen munder ud i nogle konklusioner og anbefalinger.

Det er første gang, der sættes forskningsmæssigt fokus på emnet vold mod etniske minoritetskvinder.

En helt igennem sober og veldokumenteret belysning af vold i etniske minoritetsfamilier i Danmark.


Jyllands-posten

d. 5. nov. 2011

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. nov. 2011


Antropologi

Nr. 67 (2013)

af

af

Katja Kvaale

Nr. 67 (2013)


Dansk sociologi

Årg. 23, nr. 2 (2012)

af

af

Anika Liversage

Årg. 23, nr. 2 (2012)


Social kritik

Årg. 24, nr. 129 (2012)

af

af

Pernilla Ouis

Årg. 24, nr. 129 (2012)