Bøger / skønlitteratur / roman

Faith : 1665-1918

Del 3 af Haabet

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
471 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, historiske romaner

Beskrivelse


Historisk roman, der handler om Dansk Vestindien i tiden under slaveoprøret i 1880'erne og tiden omkrig år 1917, da Danmark sælger øerne til USA.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 31. juli 2018

Dansk Vestindien overdrages til Amerikanerne i 1917, hvorfra vi følger fotografen Faiths rejse tilbage i familiehistorien. En barsk og medrivende fortælling fra de amerikanske jomfruøer, for alle med interesse i Dansk historie og god litteratur.

Året er 1917 og Danmark har netop overdraget de Vestindiske øer til Amerika. Fotografen Faith beslutter sig for at fotografere de dårlige vilkår mange fattige tidligere slavegjorte lever under. Da hun møder en af hendes afdøde fars gamle venner, får hun mulighed for at grave ned i sin families historie og det er ikke uden overraskelser. Amerikanerne ønsker at bruge de Vestindiske øer til turisme og snart kæmper Faith en kamp for at bevare sin families gamle plantage, men også en kamp for hendes eget liv. Bogen er tredje og sidste del af romantrilogien om Dansk Vestindien, hvor HaabetPeters kærlighed og Peters kærlighed er de to førsteÅret er 1917 og Danmark har netop overdraget de Vestindiske øer til Amerika. Fotografen Faith beslutter sig for at fotografere de dårlige vilkår mange fattige tidligere slavegjorte lever under. Da hun møder en af hendes afdøde fars gamle venner, får hun mulighed for at grave ned i sin families historie og det er ikke uden overraskelser. Amerikanerne ønsker at bruge de Vestindiske øer til turisme og snart kæmper Faith en kamp for at bevare sin families gamle plantage, men også en kamp for hendes eget liv. Bogen er tredje og sidste del af romantrilogien om Dansk Vestindien, hvor Haabet og er de to første.

Som de to andre bøger i serien bliver man draget ind i handlinger og selvom den springer i tid via dagbogsnotater og breve, er det som et puslespil, hvor brikkerne langsom falder på plads. Velskrevet og god, men barsk underholdning.

Læs de to første bøger i serien samt andre bøger om slavetiden som fx Fødselsdagsgaven.


Kristeligt dagblad

d. 4. sep. 2018

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 4. sep. 2018


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 16. sep. 2018


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2018

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 1. sep. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Ulrik Langen

d. 31. aug. 2018