Bøger / faglitteratur

Fagsprog i naturfag : at læse, skrive og "gøre" videnskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
200 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav
Målgruppe
for læreruddannelse
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Gennemgang af de naturfaglige genrer og af, hvordan læreren kan opbygge elevernes kendskab til sproglige mønstre og strukturer. Dernæst gennemgås de sproglige ressourcer, eleverne skal beherske for at skrive fagtekster i naturfagene. Med konkrete pædagiske værktøjer til undervisning i læse- og skrivefaglighed.

Indhold

Del 1 (Generiske aktiviteter i skolens naturfag ; Eksempler på tekster i naturfag ; Makrogenrer ; Forskellige måder at skabe betydninger på ; At konsolidere en videnskabelig tilgang ; En sprogmodel for undervisere ; Stilladsering i naturfagsundervisningen ; Teaching Learning Cycles) ; Del II (Sproglige ressourcer til at "gøre" videnskab)


I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. maj 2020

Arbejde med sproglige genrer i naturfag giver eleverne større viden og bedre forståelse for de naturfaglige fag. Samtidig bliver de bedre til at læse og skrive fagtekster. Denne bog fortæller naturfagslærere, lærerstuderende samt læsevejledere i grundskolen, hvordan man kan arbejde med sprog og literacy i naturfag.

Bogen er bygget op over to hoveddele. Den første del fortæller om, hvordan elever kan lære at læse og forstå fagtekster. Anden del fokuserer på elevernes egen skrivning af fagtekster ud fra systemisk funktionel sprogteori. Teorierne illustreres gennem hele bogen via mange konkrete eksempler på undervisningsaktiviteter med sproglige genrer samt eksempler fra undervisningspraksis.

Det er en god fagbog for naturfagslærere og -studerende, som klæder dem fagligt godt på til arbejdet med literacy og fagsprog i grundskolen.

Vil man læse mere om arbejdet med literacy i naturfag, kan man vælge at læse bøgerne På sporet af god skriveundervisningLiteracydidaktik i fagene i udskolingen og Literacydidaktik i fagene i udskolingenVil man læse mere om arbejdet med literacy i naturfag, kan man vælge at læse bøgerne På sporet af god skriveundervisning og .