Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fagdidaktik i sprogfag

Del 0 af DidaktikDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

151 sider

Udgivet

2015

Ophav

Hanne Leth Andersen(forfatter)

Flemming B. Olsen(redaktør)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse, for sproglærere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 24. apr. 2015

Et overblik over sprogfagenes udvikling og status samt gode råd til videreudvikling af en kommunikativ sprogundervisning. For lærere på ungdomsuddannelserne og på folkeskolens ældste klassetrin.

Bogens indledning præsenterer baggrunden for den kommunikative tilgang til sprogundervisning, hvorefter den diskuterer målsætninger og læreplaner. Herefter gennemgås fem væsentlige kompetencer: den lingvistiske, den pragmatiske, den diskursive, den strategiske samt den interkulturelle. Dette gøres i selvstændige afsnit, som alle både præsenterer teoretisk baggrund og peger på konkret undervisning. Teksten suppleres af skemaer og oversigter. Bogen afsluttes af en dansksproget læs-mere-liste samt omfattende international litteraturliste.

Solid og inspirerende fremstilling af et felt, som ikke tidligere er beskrevet på denne måde.

Lignende titel er ikke udkommet det seneste tiår. Bogen udkommer i en ny forlagsserie på 10 bøger, hvor der fokuseres på forskellige fag og på didaktiske aspekter. Titlerne om sprogfag, motivation og historie er udkommet. I 2014 udkom Fremmedsprog i gymnasietTysk og fransk fra grundskole til universitet


og i 2010 Tysk og fransk fra grundskole til universitetLignende titel er ikke udkommet det seneste tiår. Bogen udkommer i en ny forlagsserie på 10 bøger, hvor der fokuseres på forskellige fag og på didaktiske aspekter. Titlerne om sprogfag, motivation og historie er udkommet. I 2014 udkom Fremmedsprog i gymnasiet og i 2010 .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. jun. 2015

af

af

Alice Buchhave Nørlem

d. 2. jun. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Hanne Leth Andersen

Frydenlund, 1. udgave

2016

Ebog

Hanne Leth Andersen

Frydenlund, 1. e-bogsudgave

2015

Ebog

Hanne Leth Andersen

Nota