Gå til indholdFagdidaktik i sprogfag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

151 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2018


Anmeldelser (2)


24. apr. 2015

Et overblik over sprogfagenes udvikling og status samt gode råd til videreudvikling af en kommunikativ sprogundervisning. For lærere på ungdomsuddannelserne og på folkeskolens ældste klassetrin.

Bogens indledning præsenterer baggrunden for den kommunikative tilgang til sprogundervisning, hvorefter den diskuterer målsætninger og læreplaner. Herefter gennemgås fem væsentlige kompetencer: den lingvistiske, den pragmatiske, den diskursive, den strategiske samt den interkulturelle. Dette gøres i selvstændige afsnit, som alle både præsenterer teoretisk baggrund og peger på konkret undervisning. Teksten suppleres af skemaer og oversigter. Bogen afsluttes af en dansksproget læs-mere-liste samt omfattende international litteraturliste.

Solid og inspirerende fremstilling af et felt, som ikke tidligere er beskrevet på denne måde.

Lignende titel er ikke udkommet det seneste tiår. Bogen udkommer i en ny forlagsserie på 10 bøger, hvor der fokuseres på forskellige fag og på didaktiske aspekter. Titlerne om sprogfag, motivation og historie er udkommet. I 2014 udkom Fremmedsprog i gymnasiet


Tysk og fransk fra grundskole til universitet


og i 2010 Tysk og fransk fra grundskole til universitetLignende titel er ikke udkommet det seneste tiår. Bogen udkommer i en ny forlagsserie på 10 bøger, hvor der fokuseres på forskellige fag og på didaktiske aspekter. Titlerne om sprogfag, motivation og historie er udkommet. I 2014 udkom Fremmedsprog i gymnasiet og i 2010 Lignende titel er ikke udkommet det seneste tiår. Bogen udkommer i en ny forlagsserie på 10 bøger, hvor der fokuseres på forskellige fag og på didaktiske aspekter. Titlerne om sprogfag, motivation og historie er udkommet. I 2014 udkom Fremmedsprog i gymnasiet og i 2010 Tysk og fransk fra grundskole til universitet.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Alice Buchhave Nørlem

2015-06-02


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Ebog

2015

Bog

2015