Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fæstningsværker fra Nymindegab til Thyborøn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

160 sider: ill. ; 29 cm

Udgivet

2013

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Registrant over fæstningsværker fra den 2. verdenskrig langs den jyske vestkyst i det tidligere Ringkøbing Amt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jul. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 13. jul. 2011

Bogen henvender sig til læsere med interesse for militærhistorie.

Opførelsen af tyske fæstningsværker I Danmark under 2. verdenskrig betegnes som danmarkshistoriens mest kostbare byggeri. Bogen rummer en beskrivelse af de mange tyske fæstningsværker, der blev anlagt i det gamle Ringkøbing Amt som en del af Atlantvolden. Teksten uddybes af kort, bunkersnittegninger og sort-hvide fotos, både samtidige og af nyere dato. Efter en kort beskrivelse af de forskellige typer bunkere giver bogen en geografisk gennemgang af de forskellige fæstningsværker, deres opbygning, deres militære funktion og senere skæbne. Flere anlæg er fjernet i eftertiden, og pga. den varierende byggekvalitet og kystændringer fremstår nogle anlæg intakte, mens andre er mere eller mindre ødelagte eller står under vand. Forfatteren gør opmærksom på særlige bevaringsværdige anlæg og kommer med forslag til, på hvilke lokaliteter man passende kunne opsætte en beskrivelse af stedets historie.

I forhold til udgaven fra 1989 Fæstningsværker i Ringkjøbing Amt er der foretaget enkelte rettelser og tilføjelser. Ifølge forordet til den nye udgave har det ikke været muligt at medtage alle de forskningsmæssige fremskridt efter 1989.

En registrant over fæstningsværker fra 2. verdenskrig langs den jyske vestkyst i det gamle Ringkøbing Amt. Anvendelig i store biblioteker med en omfattende samling litteratur om besættelsestiden.Informationer og udgaver

2013

Bog

Bent Baagøe Anthonisen

A. Rasmussens Bogtrykkeri, 4. udgave

2011

Bog

Bent Baagøe Anthonisen

A. Rasmussens Bogtrykkeri, Ny udgave 2011