Gå til indholdFængslende tanker : kontrollér tankemylderet med metakognitiv terapi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Om hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe med at styre tankeprocesser, give en roligere hverdag og ruste én til bedre at tackle udfordringer


Anmeldelser (2)


7. jun. 2018

Bogen gennemgår hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe med at styre tankeprocesser, give en roligere hverdag og ruste én til bedre at tackle udfordringer. Henvender sig til læsere af bøger om psykologi og selvhjælpsbøger.

Forfatteren er autoriseret klinisk psykolog og indehaver af Neokognitivt Institut i København. Bogen er forfatterens første og tager udgangspunkt i hendes erfaringer og dagligdag med klienter. Metakognitioner er de tanker, man gør sig om sine tanker, følelser osv. og det som terapien kan, er at nedsætte antallet af de timer man bruger på at tænke over et problem - ofte langt mere tid end man bruger på at løse selve problemet. Terapien kan fx hjælpe folk med stress, angst, depressioner og OCD. Det handler om at styre sine tanker på en positiv måde i stedet for at lade tankerne styre én på en negativ måde. De forskellige cases er forenklet og gjort anonyme men bruges til at vise hvordan terapien kan hjælpe forskellige mennesker.

Bogen har en del gentagelser især i definitionen af metakognitiv terapi i forhold til andre terapiformer. Den er overskuelig og inddelt i mange kapitler og underkapitler som gør den nem at gå til.

Der er udgivet mange bøger om angst og depression men på dansk er udbuddet om metakognitiv terapi smalt. Lev mere tænk mindre


Metakognitiv terapi til børn med angst


har flere ligheder og til børn findes Metakognitiv terapi til børn med angstDer er udgivet mange bøger om angst og depression men på dansk er udbuddet om metakognitiv terapi smalt. Lev mere tænk mindre har flere ligheder og til børn findes Der er udgivet mange bøger om angst og depression men på dansk er udbuddet om metakognitiv terapi smalt. Lev mere tænk mindre har flere ligheder og til børn findes Metakognitiv terapi til børn med angst.

Lektørudtalelse

Af

Frederik Nielsen

P [online]

Af

Julie Lillegaard Nyströmer

2018-11-19


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2023

Bog

2019

Bog

2018

Ebog

2018