Bøger / faglitteratur

Fædre og fødsler


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om fædrenes vej til fødestuerne, deres eget syn på deltagelsen, jordmødrenes opfattelse af faderens tilstedeværelse samt hvilke ændringer i sundhedsvæsenet der vil kunne forbedre betingelserne for faderens deltagelse i fødslen.

Indhold

I dag deltager fædre i deres børns fødsler! ; Vender vi tilbage til en "oprindelig" tilstand? ; Couvade og fordybelse ; Vejen til fædrenes deltagelse ; Fædre og fødsler : en udfordring til sundhedsvæsnet ; Nye retningslinier for "Svangreomsorg" 1998 ; Far-barn-relationerne ; Mænds og kvinders forskellige socialisering ; Fødslen som faderens møde med sit barn ; Hvad vil fædrene? ; Jordemødrene og fædrene ; At deltage i fødslen er også at blive far og få barn


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 1999

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 12. okt. 1999

Bogen er et resultat af forskningssamarbejdet mellem Rigshospitalet og Københavns Universitet "Fædres relationer til deres spæd- og småbørn", hvor Fædre og fødsler er et delprojekt. Forfatterne er hhv. chefpsykolog på Rigshospitalet, klinisk psykolog ved Københavns Universitet og ledende jordemoder på Rigshospitalet. Som alle videnskabelige udgivelser går bogen grundigt til værks med at belyse de historiske og kulturelle betingelser, hospitaliseringen af fødslerne m.v. Klarlægge, hvordan det er gået til at fædrene er trængt ind på hospitalernes fødestuer, hvilket er sket samtidig med de antiautoritære tendenser i kølvandet på 68 og fremkomsten af græsrodsorganisationer som "Forældre & fødsel". Grundig analyse af Sundhedsvæsenets retningslinier for "Svangreomsorg", hvor fædre praktisk taget ikke er nævnt. Endelig i kap. 7 når man frem til noget med far barn-relationer. Her får vi videnskabelig dokumentation for, at mænd er lige så gode til at give omsorg for børn som kvinder. Fra kap. 8-11 handler det reelt om fædre og deres deltagelse i fødsler med forslag til ændringer. Bogen bygger på interviews med forældre og jordemødre. Der citeres flittigt fra interviewene. Bogen er skrevet populært og kan læses bredt. Der er litteraturliste.


Sygeplejersken

Årg. 100, nr. 21 (2000)

af

af

Karin E. F. Holm

Årg. 100, nr. 21 (2000)


Jyllands-posten

d. 25. nov. 1999

af

af

Helle Tougaard

d. 25. nov. 1999


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 111, nr. 6 (2001)

af

af

Lene Skou Jensen

Årg. 111, nr. 6 (2001)


Kvinder, køn & forskning

Årg. 9, nr. 2 (2000)

af

af

David T. Metz

Årg. 9, nr. 2 (2000)