Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Faderens sønner og andre SF noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

219 sider

Udgivet

2011

Genre og formnoveller, science fiction, fremtidsfortællinger, dystopier, samfundskritik, samfundssatire
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Science fiction-noveller. 14 noveller med temaer som samfundet, hverdagsmennesket i fremtiden, mødet med fremmede racer og rejser i rummet


Indhold

  • Signal

  • Om lidt bliver her stille

  • Det lille billede

  • Træk!

  • Dejlig er jorden

  • Forræder

  • Faderens sønner

  • Simulation

  • Stævnemøde

  • Mens vi venter


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2011

af

af

Frederik Nielsen

d. 2. dec. 2011

Bogen består af 14 noveller skrevet af danske A. Silvestri, alle i science fiction genren. Forfatteren er mest kendt for sine mange noveller og forfatterskabet har budt på flere forskellige genrer, hvilket også skinner igennem i denne samling. Henvender sig mest til læsere af kortere historier og science fiction og flere af novellerne er egnet til skoleopgaver. Omslaget er typisk for Science Fiction Cirklens udgivelser og passende til indholdet.

Novellerne er af forskellig længde og kvalitet, hvor især de længere har mest at byde på. Rejser i rummet og mødet med andre livsformer går igen i flere af novellerne, mens samfundet og hverdagsmennesket også er gennemgående temaer. Flere af novellerne formår både at give et bud på den fremtid, vi går i møde men også samfundets udvikling. Vinklerne i historien er meget forskellige og for det meste satiriske og kritiske overfor et samfund, der stadig begår mange fejl i fremtiden.

Forfatteren har udgivet Køtere dør om vinteren, en anden novellesamling med gys som tema. SFC står for en stor del af sci-fi litteraturen udgivet i Danmark, og de senere år har de udgivet antologi-serien Lige under overfladen med danske sci-fi noveller for samme målgruppe.

En varieret blanding af kortere historier, hvor de fleste er spændende med et underholdende indblik i menneskets ikke altid lyse fremtid. Novellerne er velskrevet, dog synes jeg at nogle af novellerne savnede lidt mere indhold, men som helhed er bogen spændende at læse med gode ideer.


litteratursiden.dk

d. 9. apr. 2012

af

af

Jette Holst

d. 9. apr. 2012

Arla, nuttede kæledyr og jordens undergang er bare lidt af det A. Silvestri præsenterer læseren for i sin nye novellesamling. A. Silvestri er efterhånden ved at være et kendt navn indenfor de fantasti...


Litteratursiden.dk [online]

d. 9. apr. 2012

af

af

Jette Holst

d. 9. apr. 2012


Himmelskibet

Nr. 35 (2013)

af

af

Thomas Winther

Nr. 35 (2013)


Proxima

Nr. 96 (2012)

af

af

Janus Andersen

Nr. 96 (2012)Informationer og udgaver

2011

Bog

A. Silvestri

Science Fiction Cirklen