Gå til indholdBøger / faglitteratur

Får til glæde og gavn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

161 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Malene Kamstrup(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Praktiske råd og problemstillinger til den nye fåreavler. Med introduktion til fårets og fåreavlens historie og forudsætninger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jul. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 26. jul. 2016

Mange håbefulde selvforsynere opdager at "et par får" ikke bare passer sig selv. De får her mulighed for at hente hjælp til alle praktiske problemer samtidig med, at de introduceres til fårets og fåreavlens historie og forudsætninger.

Kamstrup anskaffede sine første får for en halv snes år siden, og siden er besætningen vokset til ca 30 moderdyr. Det er således ud fra en stor erfaring hun skriver bogen, som udfylder et behov for information om fåreavl til mindre, ikke professionelle fåreavlere, som hun selv oplevede i sine første år som avler. Kamstrup kommer godt ud i hjørnerne af emnet, og bevæger sig systematisk fra avl, fodring, sygdomme over hegning, pasning, lovgivning til opskrifter. Bogen er udstyret med en ordliste og illustreret med hhv. forfatterens egne tegninger og forskellige fotos, som er udgivet under Creative Commons regler, og som derfor frit kan kopieres og videreformidles.

Kamstrup skriver ligefremt og ubesværet, men der er en del slå- og stavefejl og nogle gentagelser. Når det er sagt er det en brugbar og nyttig bog, som både den helt nybagte fåreejer og den mere erfarne amatøravler kan have god nytte af.

Supplerer fx Lollegards efterhånden noget alderstegne Får til husbehov, som den ligner på en del punkter.Informationer og udgaver

2016

Bog

Malene Kamstrup

Saxo Publish, 2. udgave

2016

Ebog

Malene Kamstrup

Saxo, 1. udgave