Bøger / faglitteratur

Få mere lyst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
421 sider
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


13 lystvækkere til at få mere lyst, både livslyst og erotisk lyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 25. okt. 2012

Bogen henvender sig bredt til alle voksne i som udenfor parforhold med henblik på at fremme lysten - den seksuelle og lyst og lykke i bred forstand.

Forfatteren er læge og sexolog, og vi kender ham fra Recepten på lykke, 2011. Intentionen er egentlig den samme i denne bog: at hjælpe folk til større lykke, lyst og livskvalitet. Sammen med teori omkring lykkebegrebet giver han os en række praktiske redskaber til at vække lysten. Han kommer omkring tankerne, der ofte styres af en automatpilot, men som kan kultiveres over i en mere positiv/taknemmelig retning. Det drejer sig også om kommunikation, at kunne nyde nuet, krop, sanser, intimitet, leg og fantasi, om tro og tilgivelse og at sætte sig lystmål. Kost og livsstil har også indflydelse, men her prædikes ikke nogen bestemt plan. Faktisk giver forfatteren håb til alle, der er stagneret rent lystmæssigt og måske har komplekser omkring egen seksualitet.

Selvom bogen handler om lyst i bredere forstand end sex, så er lystbegrebet også her dybt forbundet med seksualiteten. Jeg kommer til at tænke på Joan Ørtings bøger fx Vær åben, 2011, som ganske vist har fokus på parforhold, hvor denne bog henvender sig til alle.

Efter læsning af bogen er der ingen undskyldning for at falde hen i passivitet og selvmedlidenhed over manglende lyst. Det er bare om at komme i gang og vække lysten. Med lysten følger glæden og lykken i livet.