Gå til indholdFå livet tilbage : en bog om lavt stofskifte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

186 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om hvordan man ved at opdage lavt stofskifte og komme i den rette behandling kan slippe for symptomer og få et normalt liv


Anmeldelser (1)


16. aug. 2013

For alle der lider af symptomer på lavt stofskifte, fx voldsom vægtøgning, kolde hænder og fødder, ledsmerter, træthed og koncentrationsbesvær. Der er flere indikationer, og de fleste af symptomerne kan også skyldes andre ting, derfor er det værd at læse bogen, hvis man føler, at der er noget galt.

Journalist Helle Sydendal beskriver her, hvordan hun i mange år gik med en udiagnosticeret sygdom, udløst af hashimotos thyreoiditis, en skjult lidelse, der ødelægger skjoldbruskkirtlen og giver lavt stofskifte. Ifølge forfatteren er der ca. 500.000 danskere, der lider af sygdommen og kun ca. 100.000 er i behandling. Sygdommen kan behandles ved at tilføre de manglende hormoner til kroppen, man kan ikke på nogen måde selv rette op på stofskiftet fx med motion eller sund kost, som mange tror. Vi får historien om Helles egen kamp, der kun lykkedes, fordi hun var stædig og god til at researche. Foruden den personlige historie er der et afsnit med facts om sygdommen og en meget nyttig guide til lægebesøg.

Der findes ikke andre bøger om lavt stofskifte, en enkelt lille bog i Lægeserien af Anthony Toft behandler stofskiftet generelt, herunder et afsnit om lavt stofskifte.

En meget informativ bog, der vil være til stor hjælp, hvis man har mistanke om, at man måske lider af for lavt stofskifte. Sydendal er ikke læge, men hun har sat sig grundigt ind i stoffet og ser problemerne fint fra patientens side.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2014

Bog

2013

Lydbog (net)

2013

Ebog

2013

Punktskrift

2013