Gå til indhold



Bøger / faglitteratur

Få den jagtkammerat du fortjener


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

141 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Jakob Boserup



(illustrator)

Beskrivelse


Gode råd om alt vedrørende træning af en jagthund


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jun. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 28. jun. 2012

Det er jægere, der står foran at skulle købe en (ny) hund, der vil få det største udbytte af denne korte, men gennemtænkte bog om moderne jagthundeopdragelse.

Rolf Andersen, der er kendt fra tv, er en erfaren hundemand og jæger, og han giver her sin opskrift på, hvordan man får en god og velfungerende jagtkammerat ud af en ny hvalp. Andersen går lige til biddet. Han dvæler ikke meget ved valg af racer eller forskellige jagttyper. Bogen falder i tre dele. Først er der den grundlæggende prægning, derefter følger selve den jagtlige træning, og til slut er der lidt om, hvordan man vedligeholder færdighederne. Andersen er en moderne hundeopdrager, der benytter positiv motivation. Der er dog ikke tale om godbidsdressur, da en af hans hovedteser er, at man ved at etablere sig som hundens leder kan spille på dens behov for at leve op til floklederens krav, og derved gøre det at løse opgaverne attråværdigt i sig selv. Andersens ligefremme sprog og hans afslappede tilgang gør tilegnelsen nem for alle med interesse for emnet. Der er plads til noter efter hvert kapitel.

Andersen har en bog om opdragelse af familiehunden bag sig, men en mere relevant sammenligning er med den noget mere omfangsrige Jagthundens træning fra 2003. I forhold til den er Andersen fokuseret på hund og træning mindre end på jagt, ligesom han metodemæssigt virker en smule mere moderne.

God, moderne, anvendelig og letlæst bog, der giver den nye hvalpeejer råd om alt vedrørende træning af en jagthund.


Jæger

Årg. 21, nr. 9 (2012)

af

af

Harris Jensen

Årg. 21, nr. 9 (2012)



Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Jakob Boserup

EgoLibris, 2. udgave

2012

Bog

Illustrator: Jakob Boserup

Indblik, 1. udgave