Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Everest : på eventyr i de store højder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2011

Ophav

Edmund Hillary(forfatter)

Bjørn Erik Niss(oversætter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om Edmund Hillarys (1912-2008) vej til at blive den første mand som bestiger Mount Everest i 1953. Bedriften blev gennemført sammen med sherpaen Tenzing Norgay (1914-1986)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. aug. 2011

Henvender sig til læsere som søger biografier om ekstreme sportslige og menneskelige præstationer.

For første gang på dansk er her Hillarys uforkortede biografiske skildring om et liv, der rent bogstaveligt nåede højder de fleste kun drømmer om. Biografien kom dog på dansk i en forkortet udgave i 1955. Sir Edmund Percival Hillary (1912-2008) var en newzealandsk bjergbestiger og eventyrer. Og så er han lige den første som bestiger Mount Everest. "Jeg var seksten, før jeg så et bjerg første gang". Sådan starter denne eventyrlige biografi. Hillarys første bjerg er naturligt nok i New Zealand, og det på en skitur med skolen i 1935 ved vulkanen Ruapehu. Snart efter starter livet som bjergbestiger, der kulminerer med toppen af Everest i 1953. Kapitlerne i biografien bringer læseren fra "De første skridt" til længe ventede "Toppen" til sidste kapitel. "Eventyret slutter". Bogen er velskrevet og sproget virker i den nye oversættelse overhovedet ikke bedaget. Jeg fik faktisk den fornemmelse, jeg husker fra de bedste biografier, at forfatteren nærværende fortæller en spændende historie om et menneskeliv levet. Et liv monstro at spejle sig i.

Biografisk om Hillary er fx Nørgaards Verdens top : 50 år på Everest, og til skoleopgaver og lign., fra 10 år, Hillary og Norgay bestiger Mount Everest af Jim Kerr.

Bogen kommer på forlaget Herreværelset, og bogen brøler efter lidt moden maskulin refleksion i husets bedste stol. En mindre målgruppe på alle biblioteker.


Politiken

d. 27. aug. 2011

af

af

Hjalte Tin

d. 27. aug. 2011


Jyllands-posten

d. 26. okt. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 26. okt. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Edmund Hillary

Herreværelset, 1. udgave