Gå til indholdBøger / faglitteratur / håndbøger

Europas vadefugle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

369 sider: ill. i farver ; 25×26 cm

Udgivet

2015

Ophav

Lars Gejl(forfatter)

Axel Kielland(redaktør)
Genre og formhåndbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskrivelser i tekst og fotografier af 82 vadefuglearter der yngler, trækker eller optræder sporadisk i Europa. For hver art gennemgås bl.a. feltkendetegn, de forskellige fjerdragter, ynglebiologi, træk og forekomst i området. Med indledende generelle afsnit om vadefuglenes biologi og træk


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Per Månson

d. 22. okt. 2015

Pragtværk med beskrivelse og fotos af samtlige vadefugle, man kan være heldig at se i Europa. For alle seriøse ornitologer.

Efter en indledning om vadefuglenes særpræg, træk, ynglebiologi og taksonomi med meget mere samt silhuettavler og sammenligningstavler gennemgås hver art i opslag på 2-6 helsider. Her er, udover en række farvefotos, beskrivelse af kendetegn, forekomst, ynglebiologi, træk og udbredelse. Fuglestemmer for hver art kan høres ved at scanne QR-koder. Der afsluttes med omfattende bibliografi. Lars Gejl selv står for hovedparten af fotografierne, men han har også trukket på en række andre danske og internationale fotografer.

Dette er simpelthen hovedværket på dansk om vadefugle. Gennemgangen er meget grundig og fotografierne fantastiske. Det er ikke en bog til at have med i lommen på fugleturen, men uundværlig, når de digitale fotos skal granskes hjemme for at se de små forskelle på fx rylearter.

Fuglene i DanmarkEuropas vadefugle


er hovedværket for alle danske fugle, men Europas vadefugle er mere omfattende både tekst- og illustrationsmæssigt og har naturligvis langt flere vadefugle med, da den dækker et større områdeFuglene i Danmark er hovedværket for alle danske fugle, men er mere omfattende både tekst- og illustrationsmæssigt og har naturligvis langt flere vadefugle med, da den dækker et større område.


Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Årg. 109, nr. 4 (2015)

af

af

Hans Meltofte

Årg. 109, nr. 4 (2015)


Weekendavisen

d. 13. nov. 2015

af

af

Tine Eiby

d. 13. nov. 2015


Flora og fauna

Årg. 121, h. 3/4 (2015)

af

af

Jens Peter Lomholt

Årg. 121, h. 3/4 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Lars Gejl

Gyldendal