Bøger / faglitteratur

Eurokrisen : Europa mellem pengestyre og folkestyre


Beskrivelse


Forfatterens bud på hvad der har forårsaget gældskrisen i Europa. Han er kritisk overfor den kapitalisme og nyliberalisme, han mener har været med til at danne grundlaget for gældskrisen og også overfor de initiativer, der er blevet iværksat for at at få Europa tilbage på fode.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 26. sep. 2013

En udlægning af hvilke årsager der var med til at forsage gældskrisen i Europa. Henvender sig til studerende fra gymnasieniveau og op, og europolitisk interesserede.

Efter den just udgivne Rangvid-rapport, med analyse af finanskrisens årsager er beskyldningerne så småt begyndt, om hvem der bærer ansvaret for krisen. I denne bog kommer Anders Lundkvist med et bud på hvad der har forsaget gældskrisen i Europa. I bogen forholder han sig kritisk overfor den kapitalisme og nyliberalisme, han mener har været med til at danne grundlaget for gældskrisen. Han er også skeptisk overfor de initiativer, der er blevet iværksat for at få Europa tilbage på fode. Anders Lundkvist er politisk økonom og ekstern lektor ved Aalborg Universitet. Han er forfatter til en stribe bøger om kapitalisme og nyliberalisme og har tidligere skrevet flere bøger om nyliberalismens indflydelse i Danmark og Europa. bl.a. Dansk nyliberalisme fra 2009 og Et andet EU er muligt : mindre nyliberalisme, mere demokrati : en ATTAC-bog om EU fra 2002.

I samme stil som denne bog finder man Krisens navn : bekæmper regeringen den forkerte økonomiske krise fra 2013. En anden holdning end Lundkvists omkring gældskrisen i Europa finder man i Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen fra 2009.

Et indspark i debatten om gældskrisen i Europa. For at få et fuldt overblik skal man dog også orientere sig i bøger der har en anden holdning.