Gå til indholdEugen Kallmanns øjne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

469 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


En lærer fra en skole i byen K i Norrland dør under ukendte omstændigheder, men var det en naturlig død? Det spørgsmål optager både kolleger og elever, og først flere år senere bliver de sidste brikker i puslespillet lagt


Anmeldelser (4)


7. sep. 2017

Hvis man kan lide roligt fremadskridende krimier, hvor intet er, som det ved første øjekast ser ud til at være, er man i godt selskab her. Eller krimi og krimi; egentlig er det mere det psykologiske spil mellem mennesker, som svenske Håkan Nesser atter sætter i spil på sin helt egen facon.

Leon Berger har mistet sin familie ved en ulykke, og tynget af sorg forlader han Stockholm for at blive lærer på en skole i byen K i Norrland. Her overtager han stillingen efter den legendariske Eugen Kallmann, der døde for nylig. Døde han naturligt, eller var der tale om drab? Det og flere spørgsmål optager elever og lærere på skolen og også Leon, som finder Eugens foruroligende dagbøger. Der er mange jeg-fortællere og sidefortællinger i bogen, som foregår i 1995. I en epilog 10 år senere bliver de fleste af brikkerne i puslespillet lagt.

Endnu en fin og mangefacetteret bog fra menneskekenderen Nesser, hvor krimidelen er underordnet de psykologiske beskrivelser. Grundtonen er melankolsk og en smule mørk, og historien fortælles i et adstadigt tempo. En glimrende og stemingsfuld bog, som Nessers trofaste læsere vil vide at sætte pris på.

Med sine beskrivelser af det stille vand ligger denne roman i naturlig forlængelse af Håkan Nessers (f. 1950) øvrige psykologiske krimier, lige som den kan minde om krimier af nordiske forfattere som Karin Fossum og Maria Ernestam.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2017-11-16

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. sep. 2017

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. sep. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Lydbog (cd)

2017

Ebog

2017