Bøger / skønlitteratur / roman

Et uvist sted : krimi


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den franske kriminalinspektør Adamsberg efterforsker nogle meget makabre mord, hvor ofrene er blevet fuldstændig pulveriserede. Efterforskningen leder ham til en serbisk landsby, hvor vampyrmyten i sin tid opstod. Men samtidig bliver han selv jaget af morderen og nogle folk højere oppe i systemet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 26. aug. 2010

Fred Vargas' nye krimi Et uvist sted kan læses af fans af hendes tidligere bøger og af krimilæsere, der kan lide bøger med et lettere humoristisk islæt primært udtrykt igennem de lidt skæve personligheder. Bogforsiden er lidt intetsigende, men bagsiden formidler fint bogens handling.

Et uvist sted foregår i Frankrig, England og Serbien og har den franske kriminalinspektør Adamsberg i hovedrollen. Ni par sko med afhuggede fødder i ved en engelsk kirkegård og to meget blodige mord i Frankrig og Østrig bliver af Adamsberg kædet sammen med en gammel landsby i Serbien, hvor vampyrmyten i sin tid opstod. Han tager til landsbyen for at løse mordgåden, men bliver samtidig jaget både af morderen og af folk, der vil hænge Adamsberg op på mordene. Vargas skriver godt og har et fint blik for sine hovedpersoner. De er for det meste fremstillet med en større eller mindre snert af komiske elementer i deres personlighed, men alligevel fungerer de fint i historien og virker som rimeligt dybe personligheder netop af den grund. Plottet er fint konstrueret og mordene meget blodige.

Det ligger lige for at sammenligne Fred Vargas, Frankrigs krimidronning, som der står på forsiden, med Frankrigs krimikonge, Jean-Christophe Grangé. Især hans bog Dødspagten er en krimi med overnaturlige elementer og makabre mord. Han skriver dog anderledes mørkt, voldeligt og dystert.

Et uvist sted er en glimrende fransk krimi med nogle skæve personligheder i hovedrollerne og meget makabre mord.


Politiken

d. 18. juni 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. juni 2011


Jyllands-posten

d. 28. feb. 2011

af

af

Niels Lillelund

d. 28. feb. 2011


Politiken

d. 23. sep. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Mie Petersen

d. 6. nov. 2010