Gå til indholdEt uventet venskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

65 sider

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Om den handicappede rigmand Philippe Pozzo Di Borgo (f. 1951), og hans møde med Abdel, der bliver hans hjælper og ven


Anmeldelser (1)


10. nov. 2016

En rørende bog om et utraditionelt og livsbekræftende venskab mellem en lam mand i kørestol og hans småkriminelle assistent. For alle læsere som ønsker en letlæst men dybtfølt erindringsbog.

En letlæselig udgave af De urørlige


The intouchables


, en sand historie om franskmanden Philippe Pozzo di Borgo. Philippe var ude for et uheld ifm. drageflyvning og han blev lam fra halsen og nedefter. Han annoncerer efter en assistent, som kan hjælpe ham med de praktiske ting såsom bad mm. En ung småkriminel mand, Abdel, besvarer annoncen uden egentlig at være interesseret i stillingen. Men Philippe ansætter Abdel og det bliver starten på et langt og dybtfølt venskab, som giver Philippe livslysten tilbage. Philippe skrev denne bog, som handler om den svære tid han gennemlevede, frygten og smerten. I 2010 lavede to franske filminstruktører en filmatiseringen . Letlæsningsudgaven er forkortet ift. ordinærudgaven. I letlæsningsudgaven er fokus på venskabet imellem Philippe og Abdel men i ordinærudgaven handler bogen om meget andet også, og venskabet er ikke det centraleEn letlæselig udgave af De urørlige, en sand historie om franskmanden Philippe Pozzo di Borgo. Philippe var ude for et uheld ifm. drageflyvning og han blev lam fra halsen og nedefter. Han annoncerer efter en assistent, som kan hjælpe ham med de praktiske ting såsom bad mm. En ung småkriminel mand, Abdel, besvarer annoncen uden egentlig at være interesseret i stillingen. Men Philippe ansætter Abdel og det bliver starten på et langt og dybtfølt venskab, som giver Philippe livslysten tilbage. Philippe skrev denne bog, som handler om den svære tid han gennemlevede, frygten og smerten. I 2010 lavede to franske filminstruktører en filmatiseringen De urørlige. Letlæsningsudgaven er forkortet ift. ordinærudgaven. I letlæsningsudgaven er fokus på venskabet imellem Philippe og Abdel men i ordinærudgaven handler bogen om meget andet også, og venskabet er ikke det centraleEn letlæselig udgave af De urørlige, en sand historie om franskmanden Philippe Pozzo di Borgo. Philippe var ude for et uheld ifm. drageflyvning og han blev lam fra halsen og nedefter. Han annoncerer efter en assistent, som kan hjælpe ham med de praktiske ting såsom bad mm. En ung småkriminel mand, Abdel, besvarer annoncen uden egentlig at være interesseret i stillingen. Men Philippe ansætter Abdel og det bliver starten på et langt og dybtfølt venskab, som giver Philippe livslysten tilbage. Philippe skrev denne bog, som handler om den svære tid han gennemlevede, frygten og smerten. I 2010 lavede to franske filminstruktører en filmatiseringen De urørlige. Letlæsningsudgaven er forkortet ift. ordinærudgaven. I letlæsningsudgaven er fokus på venskabet imellem Philippe og Abdel men i ordinærudgaven handler bogen om meget andet også, og venskabet er ikke det centrale.

En dejlig og smuk fortælling, som varmer om hjertet.

Ønskes andre erindringsbøger for læsesvage unge og voksne, er der flere i serien "Fag-let". Serien består både af en bog og en CD som mp3. En mulighed kunne være forfatter Gretelise Holms erindringsbog Jesus, pengene og livet


(Ved Hanna og Søren Vinzent, mp3)Ønskes andre erindringsbøger for læsesvage unge og voksne, er der flere i serien "Fag-let". Serien består både af en bog og en CD som mp3. En mulighed kunne være forfatter Gretelise Holms erindringsbog Jesus, pengene og livet (Ved Hanna og Søren Vinzent, mp3).

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Ebog

2016

Bog

2016