Bøger / skønlitteratur / noveller

Et stykke af en sky : fortællinger om tilstand, passion og forvandling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
194 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
noveller
Originaludgave
2014

Beskrivelse


Noveller om mennesker i en følelsesmæssigt presset livssituation, som de ikke umiddelbart kan løfte sig ud af, oftest set i relation til deres nærmeste pårørende eller omgivelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 27. maj 2014

Novellesamlingen Et stykke af en sky er Hans Peter Rolfsens tredje. Forfatteren har ellers udgivet romaner til både unge og voksne, samt faglitteratur om blandt andet doping. Noveller om mennesker i en følelsesmæssigt presset livssituation, som de ikke umiddelbart kan løfte sig ud af. Henvender sig til både kvinder og mænd primært 40+.

Noveller med mennesker, overvejende midaldrende, som står i livskrise, eller et følelsesmæssigt stormvejr, som de ikke umiddelbart kan finde ud af. Ensomme og forrevne og med brudte eller skårede forhold. Nogle af novellerne beskriver alvorlige situationer med en humor, grænsende til det groteske. Alle novellerne har to titler. En hovedtitel, som er en slags følelsesmæssig overkategori (fx afmagt, lidenskab), samt en undertitel. I en af novellerne beskriver hovedpersonen sig selv og sine medmennesker som dyr, og ender tilsyneladende selv med at forløse sit mislykkede pingvinagtige legeme hos (han)pingvinerne i zoo ("En nødvendig metamorfose (1): Pingvinens vendekreds"). En af mine favoritnoveller er "Desperation: tango", som handler om et midaldrende pars første tangotime, hvor parforholdet gennemlever de fleste følelsesmæssige aspekter af et forhold, i blot én, både katastrofal og forløsende lektion. Skuffelserne driver gennem siderne. Gode noveller, hvis du trænger til at blive flået lidt i følelserne.

Der er Børnene, 1987 og Al den trang til katastrofer, 2000 af samme forfatter.

Gode noveller om mennesker i krise.