Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Et stykke af en sky : fortællinger om tilstand, passion og forvandling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

194 sider

Udgivet

2014

Ophav

Hans Peter Rolfsen(forfatter)

Simon Buchholtz(redaktør)
Genre og formnoveller
Originaludgave

2014


Beskrivelse


Noveller om mennesker i en følelsesmæssigt presset livssituation, som de ikke umiddelbart kan løfte sig ud af, oftest set i relation til deres nærmeste pårørende eller omgivelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 27. maj. 2014

Novellesamlingen Et stykke af en sky er Hans Peter Rolfsens tredje. Forfatteren har ellers udgivet romaner til både unge og voksne, samt faglitteratur om blandt andet doping. Noveller om mennesker i en følelsesmæssigt presset livssituation, som de ikke umiddelbart kan løfte sig ud af. Henvender sig til både kvinder og mænd primært 40+.

Noveller med mennesker, overvejende midaldrende, som står i livskrise, eller et følelsesmæssigt stormvejr, som de ikke umiddelbart kan finde ud af. Ensomme og forrevne og med brudte eller skårede forhold. Nogle af novellerne beskriver alvorlige situationer med en humor, grænsende til det groteske. Alle novellerne har to titler. En hovedtitel, som er en slags følelsesmæssig overkategori (fx afmagt, lidenskab), samt en undertitel. I en af novellerne beskriver hovedpersonen sig selv og sine medmennesker som dyr, og ender tilsyneladende selv med at forløse sit mislykkede pingvinagtige legeme hos (han)pingvinerne i zoo ("En nødvendig metamorfose (1): Pingvinens vendekreds"). En af mine favoritnoveller er "Desperation: tango", som handler om et midaldrende pars første tangotime, hvor parforholdet gennemlever de fleste følelsesmæssige aspekter af et forhold, i blot én, både katastrofal og forløsende lektion. Skuffelserne driver gennem siderne. Gode noveller, hvis du trænger til at blive flået lidt i følelserne.

Der er Børnene, 1987 og Al den trang til katastrofer, 2000 af samme forfatter.

Gode noveller om mennesker i krise.Informationer og udgaver

2014

Bog

Hans Peter Rolfsen

mellemgaard, 1. udgave

2019

E-bog

Hans Peter Rolfsen

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2014

E-bog

Hans Peter Rolfsen

mellemgaard, 1. udgave