Gå til indholdEt sted i nærheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

423 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

chick lit,

eventyrOriginaludgave

2008


Anmeldelser (1)


15. sep. 2008

Omslag og forfatternavn signalerer chick lit, men det er det ikke ganske. Romanen er snarere en blanding af chick lit og eventyr for voksne, og målgruppen er kvinder i chick lit-segmentet.

Altid velskrivende irske Cecelia Ahern, født 1982, har tre velturnerede og charmerende chick lit-romaner bag sig, og her i hendes nye roman om at finde sig selv blander hun den rendyrkede chick lit med en slags magisk eventyr for voksne. Jeg er ikke så vild med blandingsformen og kan ikke rigtig forholde mig til romanens parallelverden, men jeg er heller ikke til hverken eventyr eller fantasy. Sandy Shortt er i 30'erne, kontrolfreak og lever af at opspore forsvundne personer. En dag forsvinder hun selv og befinder sig på et sted med lutter forsvundne mennesker. Kapitlerne skifter mellem den virkelige verden, hvor Sandys seneste klient leder intenst efter hende, hendes liv og problematiske kæresteforhold, og så til parallelverdenen, hvor spørgsmålet er, om Sandy kan vende tilbage til den virkelige verden.

Inspirationen fra den amerikanske klassiker Troldmanden fra Oz er tydelig, men det er alligevel som chick lit og ikke som magisk eller eventyrlig roman, at Et sted i nærheden vil finde sit publikum. Chick lit er måske lidt i aftagende, men der er stadig mange kvindelige læsere til genren, og generelt er Ahern i den bedste ende af skalaen.

Irske Ahern blander i denne roman chick lit med eventyr og magi. Efter min mening hendes svageste roman, men stadig velskrevet og underholdende.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2008

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2010

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2010