Bøger / faglitteratur til børn

Et spædbarns dagbog : hvad dit barn ser, føler og oplever


Beskrivelse


abstract: Dette er spædbarnets Jacob personlige dagbog - en dagbog, der besvarer spørgsmål, vi alle stiller om spædbarnets indre liv. Hvad foregår der i dit spædbarns sind, når det stirrer på dit ansigt eller ser på noget så simpelt som en solskinsplet på væggen?Hvordn har dit barn det, når det er sultens? - når det er ked af det? - når I leger med hinanden?

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. dec. 2018

Dette er en meget anderledes og samtidig meget spændende bog om spædbørnepsyko-logi. Forfatteren er en af de førende eksperter indenfor børnepsykologien. Hans teoretiske hovedværk kom på danski 1985: Barnets interpersonelle univers og desuden findes: De første seks måneder, 1977. Bogen her er udformet som spædbarnet Jacobs personlige dagbog. Sådan som Stern forestiller sig, at Jacobser, føler, tænker, og hvad der i det hele taget rører sig i hans sind. I Jacobs dagbog gengives 5 eksempler fra hans verden: da han er i 6-ugers alderen, 4 måneder, 12 måneder, 20 måneder og 4 årgammel. 4 år gammel er han selv i stand til at tale om sig selv med sine egne ord. Inden for hvert alderstrin focuseres på en hændelse, som finder sted i løbet af en almindelig formiddag, f.eks.Jacob ser en solskinsplet, han er sulten. Hver hændelse er set ud fra 3 synsvinkler : en kort beskrivelse af sammenhængen, Jacobs dagbogsbeskrivelse og Stems bemærkninger til oplevelsen set frahans viden om den tidligebarndom. For alle der har spædbørn - eller har haft det - giver bogen et overraskende og meget fascinerende indblik i spædbørns verden. På trods af forfatterens baggrunder bogen helt 'uakademisk', og den kan derfor læses af alle helt uden teoretiske forudsætninger.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2003

af

af

Lone Krøgh

d. 24. okt. 2003

Nyoversat udgave (d.v.s. en sproglig modernisering, men uændret indholdsmæssigt) af en klassiker, der har været meget brugt i forældre- og pædagogkredse, siden den første gang udkom i 1991. Stern er psykolog og forsker i spædbarnspsykologi og i mor-barn-relationer og er meget anerkendt og citeret, og han har yderligere udgivet fire titler på dansk. I Et spædbarns dagbog følger Stern punktvis den lille Jacob i hans udvikling, fra han blot er 6 uger gammel, til han er en velformuleret og bevidst 4-årig. Jacobs sansninger, følelser og oplevelser udtrykkes i letforståeligt og billedrigt sprog. Jacob er en fiktiv person, men Stern giver ham stemme og ord i dagbogen ud fra videnskabelige iagttagelser af spædbørn, egne erfaringer med børn og spekulationer og fantasier om, hvad der foregår i et lille barnesind. Selve dagbogsoptegnelserne er det, der fylder mindst i bogen. Størstedelen udgøres af Sterns vidende og inspirerende beskrivelser af børns udvikling i almindelighed og Jacobs i særdeleshed. Bogen afsluttes med omfattende kildehenvisninger. Fascinerende læsning for alle, der interesserer sig for børn, børnepsykologi og kommunikation. Flot sort-hvid forside med et billede af et spædbarn med et uudgrundeligt ansigtsudtryk.


Unge pædagoger

1993, nr. 2

af

af

Egon Clausen

1993, nr. 2


Sygeplejersken

Årg. 92, nr. 24 (1992)

af

af

Karin Lindberg Christensen

Årg. 92, nr. 24 (1992)


Børn & unge

Årg. 23, nr. 9 (1992)

af

af

Helle Jacobsen

Årg. 23, nr. 9 (1992)


Det fri aktuelt

d. 13. juli 1991

af

af

Nina Vedel-Petersen

d. 13. juli 1991


Jyllands-posten

d. 9. maj 1991

af

af

Helle Larsen

d. 9. maj 1991


Politiken

d. 28. mar. 1992

af

af

Bo Møhl, May Schack

d. 28. mar. 1992